Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

Čeprav mineva povsem drugačno poletje, kot smo jih bili vajeni, se šum penečih morskih valov ali šelestenje drevja ob planinski koči oddaljuje, bledijo slike poletnih doživetij in vedno bolj se zavedamo, da je dopusta, počitnic najbrž kdaj tudi konec. Takrat se v šoli po navadi oglasi zvonec ter nas vse skupaj povabi v novo šolsko leto.

Upamo, da bo letošnje, takšno, kot ga poznamo, da bomo skupaj in drug z drugim. Upamo, da ne bo prekinitev zaradi »korone«, da ne bo mask, ki skrivajo nasmehe. Upamo, da ne bo potrebnih dolgih pisem in telefonskih pogovorov, razlage in spraševanja preko videokonferenc Upamo, da bo, takšno kot mora biti, takšno kot ga imamo radi in se ga veselimo – v živo, med prijatelji, kreativno, uspešno.

Zato upam, da se dragi učenci razveselite šolskega zvonca, ki vas znova pokliče. Kliče vas, nadobudni in radovedni šolarji, da vas popelje v svet črk, številk, formul, not, telovadnih elementov ter vseh ostalih pomembnih in manj pomembnih znanj.

Pokliče k dolžnosti učitelje in učiteljice, vzgojiteljice ter drugo strokovno osebje, ki se trudimo, da boste v naši šoli doživeli razvoj vseh dimenzij svoje osebnosti, se učili preko izkustvenega, sodelovalnega učenja in z ustvarjalnostjo razvili kritičnost, samostojnost, izvirnost in iznajdljivost.

Spoštovani starši, nenazadnje šolski zvonec kliče tudi vas. Kliče, da skupaj z roko v roki vaše otroke popeljemo v svet znanja in čudes, da skupaj najdemo pravo in skupno pot, složne korake, ki nas bodo popeljali v tisto smer, v katero želimo vsi.

Šolski zvonec pokliče vse, ki si želimo biti še ena velika družina … pokliče, da bomo šolo doživeli kot svoj resnično drugi dom – našo Mavrično šolo. Drugi dom, kjer se razumemo le, če se spoštujemo, podpiramo, če upoštevamo pravila in če vemo, da smo na nek način enaki, ker si vsi želimo znanj, pa vendar vsak po svoje svojstveni in raznoliki … pa ravno zaradi tega tako zanimivi in enkratni.

Pravijo, da je dom tam, kjer biva ljubezen, se ustvarjajo spomini, so prijatelji vedno dobrodošli, kjer so dovoljene napake, želena beseda oprosti, kjer se spoštuje drug drugega. Želimo si, da vse to velja tudi za ta naš skupni drugi dom, našo Mavrično šolo.

Upamo, da tudi v vas, drage učenke in učenci, prebudi tisto najlepše vaše mladosti – prijateljstva polna smeha, sreče, strpnosti, enakosti in razumevanja. Želimo si, da bo to čas ne le novih znanj in odločitev, temveč tudi razigranih doživetij v ljubečem, spodbudnem in prijaznem okolju z veselimi, prijaznimi in ljubečimi ljudmi.

Želimo si, dragi učenci in učenke in učenci, da je ta naša mavrična šola vse to in da jo skupaj doživimo prav táko tudi to šolsko leto.

Želimo si še eno uspešno, veselja in novih dogodivščin polno, šolsko leto. In želimo si … ne, SRČNO UPAMO, da si vse to želite tudi vi! Pridružite se nam, podajte roko Sončku na mavričnih krilih in skupaj poletimo novim uspehom naproti!

 

Polzela, 1. septembra 2020

Ravnateljica:

mag. Bernardka Sopčič

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave