Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

Ko se oddalji šum penečih morskih valov in zbledijo slike poletnih prijateljev, ko se zavemo, da je dopusta, počitnic najbrž kdaj tudi konec, se v šoli oglasi zvonec ter nas vse skupaj povabi v novo šolsko leto.

Znova kliče vas, nadobudni in radovedni šolarji, da vas popelje v svet črk, številk, formul, not, telovadnih elementov ter vseh ostalih pomembnih in manj pomembnih znanj.

Pokliče k dolžnosti učitelje in učiteljice, vzgojiteljice ter strokovno osebje, ki se trudimo, da boste v naši šoli doživeli razvoj vseh dimenzij svoje osebnosti, se učili preko izkustvenega, sodelovalnega učenja in z ustvarjalnostjo razvili kritičnost, samostojnost, izvirnost in iznajdljivost.

Spoštovani starši, nenazadnje šolski zvonec kliče tudi vas. Kliče, da skupaj z roko v roki vaše otroke popeljemo v svet znanja in čudes, da skupaj najdemo pravo in skupno pot, složne korake, ki nas bodo popeljali v tisto smer, v katero želimo vsi.

Šolski zvonec pokliče vse, ki si želimo biti še ena velika družina … pokliče, da bomo šolo doživeli kot svoj resnično drugi dom – našo Mavrično šolo. Drugi dom, kjer se razumemo le, če se spoštujemo, podpiramo, če upoštevamo pravila in če vemo, da smo na nek način enaki, ker si vsi želimo znanj, pa vendar vsak po svoje svojstveni in raznoliki … pa ravno zaradi tega tako zanimivi in enkratni.

Pravijo, da je dom tam, kjer biva ljubezen, se ustvarjajo spomini, so prijatelji vedno dobrodošli, kjer so dovoljene napake, želena beseda oprosti, kjer se spoštuje drug drugega.

Želimo, da ta naš skupni drugi dom v vas, drage učenke in učenci, prebudi tisto najlepše vaše mladosti – prijateljstva polna smeha, sreče, strpnosti, enakosti in razumevanja. Želimo si, da bo to čas ne le novih znanj in odločitev, temveč tudi razigranih doživetij v ljubečem, spodbudnem in prijaznem okolju z veselimi, prijaznimi in ljubečimi ljudmi.

Želimo si, dragi učenci in učenke in učenci, da je ta naša mavrična šola vse to in da jo skupaj doživimo prav táko tudi to šolsko leto.

Želimo si še enega uspešnega, veselja in novih dogodivščin polnega, šolskega leta. In želimo si … ne, SRČNO UPAMO, da si vse to želite tudi vi! Pridružite se nam, podajte roko Sončku na mavričnih krilih in skupaj poletimo novim uspehom naproti. Dobrodošli prav vsi!

 

Polzela, 2. septembra 2019

Ravnateljica:

mag. Bernardka Sopčič

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave