Nekoč, po dežju, se je Sonce ozrlo in zagledalo sedembarvno Mavrico. Kdor jo je videl, vsak se je čudil, vzdihoval, občudoval in jo vzljubil. Kot največji zaklad se je raztezala po svodu neba in kot popolni kontrast razsvetljevala in krasila mračno, nevihtno nebo. Mavrica je bila zelo ponosna na to, da je bila čudovitih barv, mogočna in zaradi tega všečna, predvsem pa, da so jo imeli za lepšo od Sonca. Ponosno se je ozirala in paradirala po nebu.

Te stvari je opazilo tudi Sonce in si mislilo: »Ti si lepa, to je resnica. Toda ali veš, da brez mene, tudi tebe ne bi bilo?«

A Mavrica se je še naprej smejala in se še bolj bohotila. Tedaj se je Sonce ujezilo in se skrilo za oblak – in Mavrice ni bilo več.

Priročna prilika, ko želiš napisati prijazno sporočilo ob koncu poletja in spomniti, da je čas, ko bomo spet zakorakali skozi Sončni in Mavrični vhod naše šole novemu šolskemu letu naproti.

Priročna zgodbica, če veš, da naša šola nosi v svojem simbolu ob soncu tudi mavrico – skupaj, kot prijatelja, z roko v roki sta okras naše šole: Sonček z mavričnimi krili. Oba sporočata, toda vsak svoje: sonček nas spomni na poletje, na proste, brezčasne dni, ko smo neomejeno in svobodno uživali, lenarili in se družili, klepetali, se veselili… Mavrica je sicer bližnja prijateljica dežja, pa vendar nam je ljuba zaradi lepote, ki jo nosi, zaradi popolnosti, vsemogočnosti…ljuba nam je, ker obljublja sonce za dežjem, veselje za žalostjo, svetlobo za temo, znanje po nevednosti…. Tako različna sta, pa kljub vsemu Sonce in Mavrica v našem znaku nista ne sovražnika ne tekmeca… skupaj se smejeta in si želita novih prijateljev, novih zgodb, novih spominov. Veselita se in nas vabita, da nas odpeljeta na svojih krilih s sončno energijo novim izzivom naproti… kar slišimo njun zvonek smeh, ko pravita: »Pridite in se nama pridružite, vstopite v sončne in svetle, čiste, prenovljene prostore te lepe stavbe, tega hrama učenosti, kjer bomo zbirali znanja, iskali prijateljstva, lovili žarke mladosti, tkali nove spomine. Skupaj se bomo smejali, veselili, si pomagali, ko bomo žalostni, skupaj premagovali ovire, se bodrili, zmagovali … se čim večkrat imeli lepo!«

Dragi otroci in spoštovani starši, prav vsi, ki smo z mavričnim sončkom tesni sodelavci, si želimo še enega uspešnega, veselja in novih dogodivščin polnega, šolskega leta. Želimo si, da bo to čas ne le novih znanj in odločitev, temveč tudi razigranih doživetij v ljubečem, spodbudnem in prijaznem okolju, obogatenem z veselimi, prijaznimi in ljubečimi ljudmi. Želimo si, da skupaj vstopimo v novo šolsko leto z zavedanjem, da je šola naš drugi dom, kjer se razumemo le, če se spoštujemo, podpiramo, če upoštevamo pravila in če vemo, da smo na nek način enaki, ker si vsi želimo znanj, pa vendar vsak po svoje svojstveni in raznoliki… in ravno zaradi tega tako zanimivi in enkratni. In želimo si… ne, SRČNO UPAMO, da si vse to želite tudi vi! Pridružite se nam, podajte roko Sončku na mavričnih krilih in skupaj poletimo novim uspehom nasproti. Naj bo to vabilo in vodilo pri novih korakih v in po tej sončno mavrični šoli. Dobrodošli prav vsi!

 

Polzela, 1. septembra 2017

Ravnateljica:

mag. Bernardka Sopčič

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave