Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave
 • Danes s prišli k nam učenci glasbene šole. Zaigrali so nam šest pesmi. Bile so nam zelo všeč. Igrali so na godala. Vsi smo zelo ploskali in se veselili. Ko so zaigrali Mi se imamo radi, smo vsi peli in ploskali. Kontrabas me je zelo prestrašil. Dirigent je mahal s paličico. Počutila sem se dobro.  Evelina Klemenčič- Florjanc, 2. r.
 • Danes so prišli glasbeniki. Pokazali so nam pesmi. Glasbeniki so na koncu zaigrali pesem Mi se imamo radi. Potem so šli nazaj v garderobo. Ker smo jim močno ploskali, so spet prišli iz garderobe in so nam spet zaigrali Mi se imamo radi. Počutil sem se dobro. Tjan Mešič, 2. r.
 • Orkester mi je bil všeč. Ko so glasbeniki igrali, mi je Nuša nagajala, zato jo je gospa Vesna presedla. Na koncu sem nekaj vprašal gospo Majo. Jon Čremožnik, 2. r.
 • Danes so nas obiskali glasbeniki iz glasbene šole iz Žalca. Zaigrali so nam šest melodij. Počutila sem se vznemirjeno. Dirigent nam je predstavil inštrumente. Na koncu smo jim zaploskali. Na koncu je moj sošolec Jon vprašal učiteljico Majo, kako se naredi, da lahko godejo. Anja Kužnik. 2. r.
 • Danes so nas obiskali glasbeniki iz Žalca. Zaigrali so nam šest pesmi. Učitelj nam je pokazal dele violine. Pozneje je moj sošolec nekaj vprašal. Potem so glasbeniki odšli. Mi pa smo nadaljevali s poukom. Jaka Gerlič, 2. r.
 •  Danes so na našo šolo prišli glasbeniki. Imeli so sama godala. Zaigrali so šest pesmi. Publika je bila zelo navdušena. Moj sošolec je vprašal, kako dobijo žimo. Gospa mu je prijazno odgovorila. Jaz nisem bila prvič na godalnem koncertu. Marija Plaskan- Hodnik, 2. r.
 •  Včeraj smo dobili zelo zanimiv obisk. K nam je prišel godalni orkester GŠ Žalec. Predstavili so nam violino, violončelo in kontrabas. Zelo mi je bilo všeč, kako so igrali. Meni je bila zelo všeč pesem Mi se imamo radi, bila mi je tudi všeč pesem Majhna sem bila. Ko so odšli dol, smo jih mi še enkrat priklicali na oder. Zaigrali so nam še enkrat Mi se imamo radi. Povedali so nam, da se na inštrumente lahko igra različno. Po koncertu smo imeli likovno, tam smo risali lahko orkester ali pa instrumentalista. Koncert mi je bil zelo všeč. Živa Verdev, 3. r.
 •  Včeraj je k nam prišel godalni orkester. Zaigrali so nam veliko pesmi. Pri nekaterih smo zraven peli. Dirigent je na koncu predstavil dirigentsko palico, violino, violončelo in kontrabas. Na njih je predstavil: polža, kobilico in žabico. Koncert mi je bil zelo všeč. Počutil sem se srečno. In nastopali so kar dvakrat. Na koncu je učiteljica Olga dala še eno vprašanje. In godalni orkester se je še malo posladkal. Gal Jašinsky, 3. r.
 •  Včeraj je prišel k nam godalni orkester. Spoznali smo polžka, kobilico in žabico. Zaigrali so Kuža pazi in Mi se imamo radi. Vsi skupaj so zaigrali zelo lepo. Mi smo jih poslušali in ploskali. Ko je bilo konec, so šli iz telovadnice. Nazaj smo jih priklicali in so zaigrali. Zaigrali so spet Mi se imamo radi. Potem so se najedli. In nazadnje jih je bilo 16. Matej Gril, 3. r.
 •  Včeraj je prišel godalni orkester GŠ Žalec. Mi smo gledali, kako prihajajo. Potem so se pripravili, mi smo prinesli stole. Ko so se pripravili, smo odšli v telovadnico. Tudi so malo vadili. Zagodli so nam prvo pesem. Jaz sem bila presenečena, ker so tako lepo igrali. Ko so zagodli, sem ploskala. Potem so zagodli še 3 pesmi. Predzadnjo so zaigrali Kuža pazi in nazadnje še Mi se imamo radi. Ko so zaigrali, so odšli, ampak z aplavzom smo jih priklicali nazaj. Še enkrat so zaigrali Kuža pazi.  Ana  Brunšek, 3. r.
 •  V četrtek 25. 1. 2018, smo dobili obisk godalnega orkestra GŠ Žalec. Potem smo stole nesli v telovadnico. Ko so prišli, so se pripravili. Ta čas smo se v 1. in 2. razredu  na hitro naučili, kakšne oblike  so godala. Odšli smo v telovadnico. Tam so povedali, kdo so. Zagodli o nam nekaj pesmic, dirigent nam je prestavil godala. Ko je bilo konec, smo se ponovno zbrali v 1. in 2. razredu. Tam smo s tušem risali glasbenike in godala.  Jakob Skaza, 3. r.
 •  Včeraj je v šolo Andraž  prišel  godalni orkester GŠ Žalec. Pripeljali so se z avtobusom. Zraven so prinesli inštrumente. Ko so se pripravili , so nam zaigrali na godala. Zelo smo bili veseli, ker so zaigrali lepe skladbe. Dirigent je predstavil veliko o godalih, vsi smo bili veseli. Po predstavi  so dobili sok in rogljičke. Mi smo ploskali in so zaigrali še enkrat. Potem so se oblekli. In šli v GŠ Žalec. Tjaš Klemenčič- Florjanc, 3. r.
 •  Včeraj je bil zelo zanimiv dan.  K nam je prišel  orkester  iz Žalca. Zaigrali so nam  šest  skladbic.  Igrali so na violino in kontrabas. Violina ima polža, kobilico, lok pa  ima  žabico in konjsko žimo. Poleg godenja pa smo mi zraven peli. Mi smo tako močno ploskali, da so zaigrali še enkrat. Potem so se instrumentalisti  še posladkali. Potem  so odšli do vežice, kjer jih je čakal avtobus. Mi pa smo pospravili  telovadnico. Erik Sitar, 3. r.
 • Včeraj je bil zelo zanimiv dan. K nam je prišel godalni orkester GŠ Žalec. Najprej so zaigrali pesem Sveti, sveti zvezdica. Potem so nam predstavili violino. Zaigrali so nam tudi Majhna sem bila, Kuža pazi ,Ježek teka teka, Računstvo in Mi se mamo radi. Predstavili so  tudi kontrabas in violončelo. Bil je tudi vrtec. Dirigent nam je predstavil lok in dirigentsko palico. Povedali so nam tudi, da lahko pojemo. Bilo mi je všeč. Taja Pajenk, 3. r.
 •  Včeraj po malici so prišli učenci godalnega  orkestra iz Žalca. Predstavili so nam violino, kontrabas in violončelo. Nato so nam zaigrali Mi se mamo radi. Pesmi so bile zelo lepe. Zaigrali so nam še Sveti sveti zvezdica, Majhna sem bila, Kuža pazi, Ježek teka teka, Računstvo. Bilo je zelo lepo. Sara Glušič, 3. r.
 •  V četrtek, 25. 1. 2018, so nas obiskali učenci Glasbene šole iz Žalca. Pripeljali so se z avtobusom do mrliške veže, nato so šli peš do šole. S sabo so prinesli glasbila. Nastopali so v telovadnici, kjer smo jim pripravili stole.  Igrali so na godala. Zaigrali so nam šest pesmi.     Dirigiral jim je dirigent, ki nam je predstavil tudi glasbila. Godala imajo polžka, žabico, kobilico in lok s konjsko žimo. Violončelo in kontrabas imata tudi nogico, na kateri stojita. Ker so zaigrali otroške pesmi, smo jih z njimi nekaj tudi zapeli. Bilo mi je zelo všeč. Lan Ožir, 3. r.
 • Včeraj so prišli na našo šolo učenci GŠ Žalec. Predstavili so nam violino in zaigrali so nam pesem Ringa ringa raja in Kuža pazi. Bilo je deset glasbenikov in en učitelj.  Zaigrali so še enkrat Ringa ringa raja. Nazadnje smo se odpravili v kolono.  In smo šli v drugi in v prvi razred. Risali smo violine in viole. Urh Pižorn, 3. r.
Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave