Igre brez meja

IGRE BREZ MEJA NA OSNOVNI ŠOLI POLZELA

Na Osnovni šoli Polzela smo v petek, 3. 6. 2022, v času podaljšanega bivanja organizirali športni dogodek Igre brez meja. Sodelovali so učenci od 1. do 5. razreda.

Športno popoldne smo začeli z žrebom sedmih mešanih ekip. Vsaka ekipa je svoje športno znanje preizkusila na sedmih postajah z različnimi nalogami. Na vsaki postaji je ekipa za uspešno opravljeno nalogo od učitelja prejela žig. Zbranih vseh sedem žigov je za ekipo pomenilo uspešno opravljene Igre brez meja. Učenci so se preizkusili v različnih izzivih, kot so slepi poligon, trinožni tek in vleka vrvi. Ekipni duh so krepili ob iskanju poti iz labirinta, pobegu na Otok preživelih in nalogi, pri kateri so morali s svojimi telesi na tleh prikazati črke in števila, ki so jih izžrebali. Ker je sonce že pošteno pripekalo, so se ohladili z vodnimi igrami, pri katerih so imeli pred seboj kar nekaj izzivov ter nepričakovanih presenečenj. Manjkalo ni niti lovilnih in štafetnih iger, kjer so učenci izkazali svojo borbenost, športno znanje in sposobnost sodelovanja z drugimi.

Ob koncu iger smo si privoščili malico in ohladitev v senci pod brezami. Tako smo aktivno in zabavno zakorakali v zadnji šolski mesec pred pričetkom poletnih počitnic.

Maja Melanšek