Športni uspehi – kros, kolo in promet, atletika

DRŽAVNO TEKMOVANJE V ATLETIKI

V  Mariboru je potekalo državno tekmovanje v atletiki, ki sta se ga udeležili z odličnima rezultatoma s področnega tekmovanja Brina Vogrin Cingesar in Neja Jankovič.
Neja je v teku na 300 m dosegla v hudi konkurenci čas, ki jo je uvrstil na 7. mesto v državi.
Brina
 pa je bila v teku na 600 m nepremagljiva in je zasluženo osvojila 1. mesto ter tako postala državna prvakinja. Hkrati je prejela tudi pokal in priznanje za najboljši posamezni dosežek pri mlajših učenkah.

Veselimo se odličnega uspeha obeh mladih atletinj in jima iskreno čestitamo.

Simona Tomšič

 

 

 

 

 

PODROČNO ATLETSKO TEKMOVANJE

15 učencev naše šole se je v torek, 31. 5. 2022, udeležilo atletskega tekmovanja, ki je potekalo na stadionu Kladivar v Celju. Tekmovanje je bilo za mlajše in starejše deklice in dečke. Osvojili smo 2 zlati medalji v teku, in sicer v teku na 300 m in 600 m.
Brina Vogrin Cingesar je zasedla 1. mesto v teku na 600 m, Neja Jankovič pa 1. mesto v teku na  300 m.

Vsi udeleženci so uspešno zastopali našo šolo, se potrudili, pokazali svoje športno znanje in pripravljenost na tekmovanje. Vsem tekmovalcem ČESTITAMO in se že veselimo državnega tekmovanja.

 Mentorji Lotti Blatnik, Anja Gojkovič, Simon Krumpak in Simona Tomšič

 

 

 

 

KAJ VEŠ O PROMETU

Kaj veš o prometu? je tekmovanju o poznavanju prometnih pravil, spretnostni vožnji s kolesom in vožnji v prometu s kolesom. Spodbuja mlade k uporabi koles, gibanju in ohranjanju čistejšega okolja.
Učenci osnovne šole Polzela so se tekmovanja udeležili 17. 5. 2022 na poligonu v Ločici. Našo šolo so zastopali Matija Štemberger, Luka Brišnik in Alen Ramić.
Odlično so se odrezali med učenci šestih šol iz savinjske regije. Najboljši rezultat je dosegel Matija, ki je v absolutni kategoriji zasedel 3. mesto. S prvim mestom v naši občini pa si je Matija zagotovil udeležbo na državnem tekmovanju na Jesenicah zadnji vikend v maju.
Luka in Alen sta osvojila 2. in 3. mesto v naši občini.

Čestitke vsem trem in spodbuda vsem nam k pogostejši uporabi koles.

Simon Krumpak

 

PRVAKINJA IN PODPRVAKINJA V KROSU

V Medvodah se je 21. 4. odvijalo državno prvenstvo v krosu za osnovne šole. Osnovno šolo Polzela sta zastopali učenki Neja Jankovič in Brina Vogrin Cingesar. Dekleti sta pokazali borbenost in odlično formo,  saj sta obe uspeli stopiti na oder za zmagovalce. Neja je med letniki 2009 osvojila drugo mesto, Brina pa je med letniki 2010 stopila na najvišjo stopničko in premagala vso konkurenco.

Čestitke obema dekletoma za izjemno predstavo.  Veselimo se njunih nadaljnjih uspehov.

Simon Krumpak