Zaključna podelitev bralnih priznanj

MESEC BRANJA SKLENILI S PODELITVIJO BRALNIH PRIZNANJ

Zlati bralci z mentoricami in ravnateljico

V letošnjem tradicionalnem mesecu knjige in branja so aprila učenci prvega triletja brali pravljice Ele Peroci, spoznali našo imenitno pravljičarko in tako počastili 100-letnico njenega rojstva. Za učence drugega in tretjega triletja pa smo v sodelovanju z Mladinsko knjigo pripravili obsežno razstavo o naši najstarejši otroški knjižni zbirki Sinji galeb, ki je letos praznovala 70 let obstoja.
11. maja smo sezono branja sklenili s podelitvijo bralnih priznanj 421 učencem naše šole, med katerimi smo posebej ponosni na 30 devetošolcev, ki so bili zvesti branju za bralno značko vseh devet let šolanja.

Alja Bratuša

 

V 3. a razredu smo v mesecu aprilu vsak dan brali prvih deset minut pouka. Najprej smo brali vsak svojo knjigo, nato nam je knjigo Drejček in trije Marsovčki brala še učiteljica v nadaljevanjih. Vsak dan so bile v njej nove prigode in pustolovščine. Zgodba je bila zelo napeta. Vsak dan smo komaj čakali na razplet zgodbe in zanimalo nas je, kaj se bo zopet zanimivega zgodilo. Marisa Razgoršek, 3. r.

 

Razstava ob 70-letnici Sinjega galeba