Državno Cankarjevo tekmovanje

ZLATO IN SREBRO TUDI NA CANKARJEVEM TEKMOVANJU

Uspešne učenke na državnem Cankrajevem tekmovanju. Manjka srebrna Neli Stanković.

Za nami je državno Cankarjevo tekmovanje za osmo- in devetošolce. Prav vse učenke, ki so se udeležile tekmovanja, so dobitnice priznanja.
Branje razpisane literature in pisanje spisov se je začelo že na začetku šolskega leta. Učenke in učenci so temeljito spoznavali pesniško zbirko Vinka Moederndorferja Romeo in Julija iz sosednje ulice. Novembra se je šolskega tekmovanja udeležilo 37 tekmovalk in tekmovalcev; 14 učencev je prejelo priznanja, 6 učenk pa se je udeležilo regijskega tekmovanja v Braslovčah. Prav vse so prejele bronasto priznanje. 12. marca se je pet učenk udeležilo državnega tekmovanja na OŠ Zreče.
Devetošolka Neža Saksida je dosegla 48 točk od 50 možnih in osvojila 2. mesto na državnem Cankarjevem tekmovanju. Zlato priznanje sta osvojili tudi devetošolka Izabela Veber in osmošolka Inaja Ramić.
Srebrno priznanje na državnem tekmovanju je med devetošolkami pripadlo Neli Stankovič, med osmošolkami pa ga je dosegla Ema Kotnik.
Učenke so se res izkazale z odličnim znanjem poezije, zmožnostjo izvirnega in ustvarjalnega razmišljanja ter pisanjem spisov. Za njimi je obdobje trdega dela. Za vse uspehe jim iskreno čestitamo. Njihova mentorica je bila Mojca Cestnik.

Mojca Cestnik