Fotograf Jernej Jelen na obisku

FOTOGRAF JERNEJ JELEN V DRUŽBI MLADIH DOPISNIKOV OŠ POLZELA
Avtorica: Loriana TURNŠEK, šolska dopisnica

Vsaka fotografija, ki jo narediš z občutkom
je fotografija fotografa, ne motiva.
Fotograf ne odkriva motiva,
pač pa v njem razkriva sebe.
(neznani avtor)

V sredo, 19. 4. 2023,  nas je obiskal nekdanji učenec Osnovne šole Polzela Jernej Jelen. Jernej je zelo uspešen fotograf, ki nam je predstavil svoje delo in prve korake, ki so ga vodili do uspešnosti. Nad fotografijo se je navdušil že v osnovni šoli v 7. razredu, ko je obiskoval fotografski krožek. Pokazal nam je svoje prve fotografije, opisal trud, ki ga vlaga v svoje delo ter potrpežljivost, s katero se mora bojevati vsak dan. Obrazložil nam je pomen luči oziroma svetlobe na fotografijah.

Jernej veliko potuje po svetu, fotografira znane osebe, modele, hrano, okolico, igralke, igralce in še mnogo več. Pohvali se lahko s svojimi razstavami, različnimi projekti, povabili in prošnjami, da bi fotografiral na modnih pistah …

Pokazal nam je tudi svojo fotografsko opremo in vstopnice, ki jih je dobil po svetu. Seveda smo morali tudi mi pokazati svoje fotografije. Jernej nam je podal predloge in ideje za naše prihodnje fotografiranje. Z veseljem je odgovarjal na naša vprašanja.

Jernej ima rad svoje delo in ga z veseljem opravlja, je zelo ambiciozen in zgovoren, še posebej se veseli svojih naslednjih podvigov.

Druženje z Jernejem je bilo zanimivo, s svojo predstavitvijo nam je vliv novo motivacijo in željo po raziskovanju in fotografiranju.

 

FOTOGRAFIJE, ki si jih je Jernej z veseljem ogledal, so prispevali Ajda Čremožnik, Brina Žerdoner, Goja Lajlar, Lara Hrašar, Loriana Turnšek, Manca Jazbec, Mark Verdev, Mia Fermolšek in Nina Miklič.