Valeta 2023

MAMMA MIA, VALETA 2023 JE ŽE TU!
Avtorica: Nuša Bohak

Zlati učenci OŠ Polzela

Devetošolci OŠ Polzela smo v četrtek, 15. junija 2023, rekli še zadnjo besedo. Valeto, katere tema je bil film Mamma Mia, ki je izšel istega leta, kot smo mi rojeni, torej 2008, smo obarvali z najrazličnejšimi dramskimi, plesnimi, pevskimi in glasbenimi točkami ter pričarali pravo poletno – poslovilno vzdušje.
Celotno valeto smo povezovali t. i. snovalci valete, ki smo valeto skozi celotno prireditev snuli pred očmi gledalcev in se skupaj spominjali tudi vseh čudovitih dogodkov, ki so se zgodili, skupaj pa smo večkrat tudi potarnali: “Mamma mia, ka bomo mi zdej s to valeto, Mamma mia, a bo kej iz nas al ne, Mamma mia, če smo tk velika generacija, 83 učencev”. Tako smo skozi celotno valeto vlekli vzporednice s filmom Mamma mia, hkrati pa smo tudi odigrali najrazličnejše prizore. V sklopu vrtca smo zapeli Abraham ‘ma sedem sinov, manjkalo pa ni niti točke s padalom, ki nas je spremljalo skozi vrtec in šolo. Pri sklopu 1. triade smo zaigrali prizor prvega ocenjevanja deklamacije, pri šolah v naravi so se štirje popotniki odpravljali vsak po svoji poti. Posneli in predstavili smo tudi dva videa, v katerih se vrnemo nazaj v korona čas. Gledalce smo nasmejali s prizorom, v katerem smo predstavili, kako smo se borili, da so nam na ministrstvu kar dvakrat odobrili štiri razrede in ne treh.

Fotografije VALETE 2023 si lahko ogledate v spletnem albumu.

Govorjeni del so spremljali tudi plesi. Zaplesali smo jive, foxtrot, cha cha cha in dunajski valček ter tudi zabavna plesa na pesmi Dancing queen ter  Cik – cak, ki ga je zaplesal 9. c. Devetošolci smo sestavili tudi čisto svoj zbor, ki je zapel dve Abbini pesmi, Slippin’ through my fingers ter Gimme! Gimme! Pri slednji smo imeli živo spremljavo, in sicer band devetošolcev. Band je program popestril z instrumentalno točko, na valeti pa ni manjkalo niti klavirske balade.

Ravnateljica Osnovne šole Polzela Bernardka Sopčič nam je podelila spričevala. Pred vsako podelitvijo razreda se je na platnu zavrtel tudi predstavitveni filmček vsakega razreda, ki je izrekel tudi zahvalo razredničarki.
V zlato knjigo OŠ Polzela smo se vpisali Nuša Bohak, Lara Jošt, Klara Jug, Andrej Kužnik, Neli Stankovič, Neža Saksida, Jaša Šekoranja ter Izabela Veber.
Izrekli smo tudi zahvalo vsem delavcem šole. Nagovorila nas je predstavnica staršev Dragica Sternad Pražnikar ter župan občine Polzela Jože Kužnik, ki nas je opomnil, naj sledimo svojim sanjam in uživamo počitnice.

Program smo vse od marca vsak teden marljivo pripravljali skupina devetošolcev, ki smo se srečevali vsak teden in iskali ter pilili ideje, ki smo jih potem Izabela Veber, Maša Žgank in Nuša Bohak spretno zapisale v scenarij. Spoznali smo, da priprava valete ni mačji kašelj in da zahteva veliko truda, usklajevanja, prilagajanja ter predvsem sodelovanja, zaradi katerega smo se med sabo še bolj zbližali. Pri pripravi valete nam je pomagalo mnogo učiteljev, ki smo jim že na valeti izrekli zahvalo, glavna vodja valete pa je bila ena izmed razredničark, Karmen Zupanc, brez katere valete ne bi uspela, kakor je.
Sledil je še ples s starši ter pogostitev, ki jo je za nas prijazno pripravila šola. Tako gledalcem kot drug drugemu smo pomahali v slovo ob zvenu še zadnje pesmi, in sicer pesmi generacije. Pesem  Najlepše pesmi s predelanim refrenom je postala NAŠA pesem.  

“Vse spomine, dobre, stare, puščamo, in v prihodnosti veseli nove iščemo.”