Zadnji šolski dan

PROSLAVA OB DNEVU DRŽAVNOSTI
Avtorica: Ajda Čremožnik, šolska dopisnica

25. junija praznujemo spomin na eno največjih prelomnic v slovenski zgodovini – spomin na dan, ko je Slovenija postala neodvisna. V čast domovini in zaključku šolskega leta smo se v petek, 23. junija 2023, v športni dvorani zbrali vsi učenci in učitelji naše šole. Program, ki ga je režirala učiteljica Marija Kronovšek, je bil stkan iz glasbenih, plesnih in literarnih umetnin.

Po uvodu povezovalk programa, šestošolke Nine Miklič, sedmošolke Ajde Čremožnik in osmošolke Žive Verdev, so združeni pevski zbori skupaj z učenci in učitelji zapeli slovensko himno. Nato nam je nekaj prijaznih besed namenila tudi gospa ravnateljica Bernardka Sopčič. Iz grl združenih pevskih zborov pod mentorstvom učiteljice Mije Novak so še zadonele pesmi Lepa je dežela moja, Savinjska dolina in Polzela. Devetošolka Nuša Bohak se je kot solistka ob klavirski spremljavi petošolca Filipa Runjaka predstavila z znano pesmijo Bohemian rhapsody. Z glasbeno točko sta se predstavila tudi brata Filip in Matic Runjak s pesmijo Od višine se zvrti, prvošolci, evrovizijski navdušenci, pa s pesmijo naših evrovizijskih predstavnikov, Carpe diem. Nadarjene plesalke iz petega razreda so zaplesale, navdušeni plesalci plesnih ustvarjalnic pa so nas s svojim plesom opozorili, da nas pametne naprave lahko oddaljijo od resničnega sveta. Program smo popestrili tudi z nagrajenim filmčkom treh sedmošolcev o varni rabi pametnih naprav in z literarnimi izdelki sedmošolk.

Fotografije o dogajanju na zadnji šolski dan v šolskem letu 2022/2023 si lahko ogledate v spletnem albumu.

Na proslavi je gospa ravnateljica že tradicionalno podelila priznanja in pohvale najuspešnejšim učencem ob koncu vsakega triletja in na oder povabila učence, ki so v tem šolskem letu dosegli najvidnejše uspehe na različnih področjih. Podelila je tudi priznanje za naj prostovoljko, ki je postala Neja Jankovič. Letošnja proslava je bila v znamenju pristnih odnosov, ki so ključnega pomena, in lepot naše ljube domovine Slovenije.

Prostovoljka Neja Jankovič z ravnateljico Bernardko Sopčič.