Zaključna prireditev s podelitvijo priznanj

V petek, 24. junija,  smo se po prvi šolski uri učenci OŠ Polzela zbrali v veliki telovadnici šole in pričela se je proslava ob dnevu državnosti. Na prireditvi ni bilo devetošolcev, ki so pouk zaključili že prej,  ter tretješolcev, ki so se iz šole narave vrnili šele v popoldanskem času, zato je za njih podelitev potekala takrat. 
Na začetku smo seveda zapeli himno, nato pa se je prvi del proslave, ki je bil namenjen državi in kulturi, pričel. V ta del je bil vključen tudi del literarno-glasbenega večera Pridi, dala ti bom pesem, ki je potekal na začetku junija. Dogajanje so seveda popestrili številni pevci in glasbeniki s svojimi točkami. Drugi del proslave je bil namenjen podelitvi priznanj učencem z uspehi, vrednimi pohvale in aplavza. Vse skupaj je potekalo tako, da je ravnateljica Bernardka Sopčič najprej predstavila dosežke posamezne generacije, nato pa je sledila podelitev. Po vsakem triletju je sledila glasbena točka.
Po končani podelitve je sledila še zadnja pevska točka, nato pa smo učenci s skupaj učiteljicami odšli v svoj matični razred.

Izabela Veber, 8. č