Bazar Zate odpad, zame zaklad

V četrtek, 23. 2. 2023, je na OŠ Polzela potekal tradicionalni bazar Zate odpad zame zaklad, že 15. po vrsti. Namen bazarja je, da pobrskamo po svojih omarah, izberemo oblačila, ki jih zaradi različnih razlogov ne nosimo več in jih zamenjamo za »nova/stara« oblačila nekoga drugega. Enako je z obutvijo, igračami, knjigami, športnimi pripomočki …
S to akcijo želimo spodbuditi sodelovanje, pomoč in odnos do rabljenih stvari ter skrb za varovanje okolja, po drugi strani pa z organizacijo bazarja rušimo tabuje o rabljenih oblačilih.
Izmenjava je ponovno naletela na dober odziv. Tokrat so se poleg učencev in učiteljic menjavi pridružili tudi otroci iz vrtca.
Oblačila, ki jih nihče ni izbral, bodo podarjena organizaciji Rdeči križu, s prostovoljnimi prispevki, zbranimi na bazarju, pa smo kupili Hama perlice. Z njimi bodo ustvarjali otroci v oddelkih podaljšanega bivanja.
Gospa Klavdija, lastnica Darilnice Klavdija, kjer smo naročili perlice, nas je zelo presentila, saj nam je v paket priložila velikooooooo ustvarjalnega materiala.
Če ste tokratni bazar zamudili, vas vabimo na naslednjega, ki ga bomo izvedli v mesecu maju.

Prostovoljke, prostovoljci z mentorico Majdo Pur