Prvi šolski dan v šol. l. 2023-2024

V petek, 1. septembra 2023,  so se na Osnovni šoli Polzela ponovno odprla šolska vrata. Nekateri so skozi šolska vrata s ponosom in željni znanja stopili prvič, drugi z velikim pričakovanjem, da bomo spet srečali svoje sošolce in se naklepetali o dogodivščinah, ki so se nam pripetile čez počitnice.
Učenci od 2. do 9. razreda smo se zbrali v športni dvorani, kjer nas je najprej prijazno pozdravila gospa ravnateljica Bernardka Sopčič in nam zaželela vse dobro in uspešno novo šolsko leto.  Za presenečenje dneva je poskrbel mladinski pisatelj Primož Suhodolčan, ki svojega humorja ni pustil doma,  pošteno je nasmejal vse učence in tudi zaposlene. Po končanem programu smo se s pomočjo gospe ravnateljice, podravnateljice in učiteljev razdelili v razrede in se odpravili v svoje matične učilnice.
1. september pa je bil prav poseben dan tudi za 53 prvošolcev na matični šoli in 13 na podružnični šoli v Andražu.
Prvi šolski dan, nato pa tudi naslednje dni, pa je bilo ob enem od prehodov za pešce mogoče opaziti tudi »šolske prometnike«, ki so z zgovornimi napisi gotovo poskrbeli, da bo šolska pot varnejša za prav vse otroke OŠ Polzela.

Loriana Turnšek, šolska dopisnica