Uspeh na ekipnem atletskem tekmovanju

USPEŠNI ATLETI NA EKIPNEM TEKMOVANJU Avtorica: Loriana TURNŠEK, šolska dopisnica »Vse je v poti, ne v rezultatu.« Carl Lewis V sredo, 20. 9. 2023,  smo se osnovne in srednje šole Slovenije pomerile Več »

Uvodnik k prvi številki

PA SMO NAZAJ … Eno šolsko leto se je komaj zaključilo in že se je pričelo novo … No, vmes sta bila zares dva meseca poletnih počitnic, ki sta prinesla marsikaj lepega, Več »

Besedna umetnost septembrske številke

Na OŠ Polzela imamo vselej ustvarjalne učence, ki imajo radi slovensko besedo, slovensko pesem. Prav po zaslugi mladih pesnic in pesnikov (malce pa seveda tudi mentoric) vam lahko že v prvi številki Več »

Evropski teden mobilnosti

PASAVČEK, PROMET, PEŠBUS oz. EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI ETM je najbolj razširjena kampanja na področju trajnostne mobilnosti v svetu. Letošnji slogan ETM “Varčne poti” združuje vse pobude za racionalnejše načine potovanja. Včasih so le-te manj Več »

Intervju v zgodbi z bratoma Runjak

ČUDEŽNA DEČKA IN NERAZDRUŽLJIVA BRATA RUNJAK Intervju s fantoma, ki v glasbeni luči žarita že pri rosnih letih Avtorica: Nuša Bohak Iskrena hvala Nuši Bohak, ker je bila pripravljena intervju deliti tudi Več »

Pikin festival

PEGICE NA NOSKU IN PREVELIKE ČEVLJE IMA, ROŽICE ZALIVA, KO PADA DEŽ Z NEBA  … Ste jo vsi prepoznali? Seveda. To je naša Pika. Ker je tako pikasta, iznajdljiva in seveda tudi Več »

Prvi šolski dan

Nasmejani obrazi, iskre v očeh, vrata odprta vabijo v nov svet. Svet znanja, dogodivščin branja, matematičnega reševanja … (L. Turnšek) PRVI ŠOLSKI DAN … DAN RAZLIČNIH PRIČAKOVANJ Avtorica: Loriana TURNŠEK, šolska dopisnica Več »