Gloria Kotnik in bronasta medalja na obisku

OLIMPIJKA GLORIA KOTNIK OBISKALA UČENCE OSNOVNE ŠOLE POLZELA
Avtorica: Nuša Bohak, šolska novinarka
Fotografiranje: Klara Jug, šolska dopisnica

Odšla je. Brez pričakovanj. Brez pritiska. Brez stresa. 8. februar 2022 zanjo ni bil kulturno obarvan. To je bil dan, za katerega je garala 20 let. Dan, ko je Gloria Kotnik osvojila bronasto olimpijsko medaljo in s tem uresničila svoje otroške sanje.

Gloria Kotnik, deskarka, je učence naše šole obiskala v petek, 11. marca 2022. Sprejeli smo jo že ob osmih zjutraj, nato pa je sledil intervju. Z Glorio Kotnik se je pogovarjala Nuša Bohak, za fotografije pa je poskrbela Klara Jug. Gloria med drugim v intervjuju odgovarja na vprašanje, kateri del je bil njej osebno težji –  deskanje na olimpijskih igrah ali vsa evforija, ki jo je pričakala ob prihodu domov: »Tista tekma res ni bila niti malo naporna v primerjavi z vsem, kar me je čakalo doma, sploh ker tega nisem pričakovala in tudi mi, deskarji, prej nismo bili v središču pozornosti.«

Po opravljenem intervjuju je sledila telovadba s prvošolci v mali telovadnici. Otrokom je uro športa popestrila naša olimpijka, s katero so se tudi skupaj ogreli. Nato so učenci premagovali poligon, Gloria pa je zapisovala točke. Preden se je poslovila od prvošolcev, jim je svetovala: »Če želiš biti športnik, moraš veliko trenirati in pojesti čim manj sladkarij!« Prvošolci so ji podarili ročno izdelano bronasto medaljo in ji zaželeli tudi veliko uspehov v prihodnje. Prav tako ji je darilce podarila tudi gospa ravnateljica Bernardka Sopčič, ki ji je čestitala ter dejala,  da se že veseli Glorijinih prihodnih uspehov.

Sledili so hitri obiski učencev prvega triletja ter četrtošolcev. Drugošolci so jo pričakali z olimpijskimi plakati, ki so jih izdelali sami. Poleg fotografiranja pa so jo prosili, če jim lahko odgovori na kakšno vprašanje. Eden izmed drugošolcev jo je vprašal, kako zelo rada deska, če bi morala oceniti od 1 do 10. Gloria je odgovorila, da 12, in tako vsem drugošolcem dala vedeti, kako zelo ima rada svoj šport.

Tretješolci so Glorio pričakali z napisom na šolski tabli, kamor so narisali tudi gromozansko bronasto olimpijsko medaljo. Tako kot vsak razred, so tudi oni postavili kakšno odštekano vprašanje. »Ali znaš plesati?« jo je vprašala ena izmed tretješolk. »Ja, znam plesati, a vendar ne tako dobro, da bi se hvalila s tem,« se je ob posrečenem vprašanju nasmejala Gloria.

Tudi četrtošolci so se nepričakovanega obiska zelo razveselili. Med njimi se je našel tudi kakšen deskar, ki je bil še bolj presenečen in srečen kot ostali. Vsak izmed njih jo je vprašal za kakšen nasvet in tako dobil še večjo motivacijo za deskanje.

Deskarji pa niso bili edini Gloriini oboževalci, ki so jo imeli priložnost spoznati. Velika želja se je uresničila tudi šestošolki Ajdi, ki se je z veseljem fotografirala z njo. »Sploh ne vem, kaj naj povem, šokirana sem! Olimpijske igre sem spremljala vsak dan, televizija je bila prižgana dobesedno 24 ur na dan.«

Gloria je šla pozdravit tudi enega izmed osmih razredov. Učenci so bili bolj redkobesedni, se je pa zato našlo več učencev, ki so se želeli z njo fotografirati.

Gloria je svoje dopoldne na Osnovni šoli Polzela zaključila z mislijo, ki jo je posvetila vsem, ki si v življenju karkoli želijo. »Dragi otroci, mladi ter vsi, ki si v življenju karkoli želite, ne obupajte. Pot do uspeha je dolga, včasih ni prijetna, naporna, vendar na koncu, ko ti uspe, je vredno uspeti.«

Več fotografij si lahko ogledate v spletnem albumu.