Olimpijske igre

OLIMPIJSKE IGRE … 
Avtor: Luka Radovanović, šolski novinar

Olimpijske igre so prav poseben dogodek, ki se zgodi vsake štiri leta. Letos so v Pekingu na Kitajskem potekale zimske olimpijske igre. Peking je prvo mesto, ki je gostilo tako zimske kot poletne olimpijske igre. Slovenija je na Zimskih olimpijskih igrah 2022 v Pekingu na Kitajskem nastopila s 42 športniki v šestih športih. Zastavonoši na odprtju iger sta bila Ilka Štuhec in Rok Marguč. Učenci na osnovni šoli Polzela smo pridno držali pesti in navijali za naše športnike.  Slovenija je na letošnjih olimpijskih igrah dosegla kar sedem medalj. Osvojili so jih smučarski skakalki Urša Bogataj in Nika Križnar, mešana skakalna reprezentanca, v kateri sta bila poleg Bogatajeve in Križnarjeve še Peter Prevc in Timi Zajc, skakalci na ekipni tekmi v postavi Peter in Cene Prevc, Zajc in Lovro Kos, deskarja Tim Mastnak in Gloria Kotnik ter alpski smučar Žan Kranjec. 

Pri četrtošolcih in šestošolcih sem preverjal, za koga so navijali in katere medalje so se najbolj razveselili.

Največ navijačev v četrtem in šestem razredu na OŠ Polzela ima Peter Prevc. Ostali športniki so jim manj znani. Nekaj navijačev ima tudi naš biatlonec Jakov Fak. Večina se je najbolj razveselila zlate medalje v smučarskih skokih, ki so jo dosegli na tekmi mešanih ekip. Večinoma so spremljali smučarske skoke. Nihče od vprašanih ni gledal našega olimpijskega podprvaka v deskanju na snegu Tima Mastnaka. Sam sem si tekmo kar dvakrat ogledal. Ponosen sem na to, da imam na svoji smučarski čeladi njegov podpis.
20. 2 .2022 je po skoraj treh tednih ugasnil olimpijski plamen. Kot se za Kitajsko spodobi, so igre zaključili z velikim spektaklom. Učenci OŠ Polzela smo ponosni na vse dosežke naših športnikov, radi spremljamo tekme  in tako bo tudi v bodoče.