Športnika v 8. b

NAJPOMEMBNEJŠE JE, DA VZTRAJAŠ
Avtorica: Ema Kapus, 8. b

Lina Pajenk, plesalka

Linina plesna kariera se je začela pri treh letih. Začetek plesa je zaznamovala njena mirnost, zato sta jo starša vpisala v plesno šolo z željo, da bi Lina začela čim več govoriti in bi bila čim bolj razigrana. Njeni treningi potekajo 3-krat tedensko po dve uri. Zaradi koronavirusnih omejitev tekem ni bilo. Veliko so trenirali, saj se bodo kmalu začele tekme. Za vzornika ima svojega trenerja. Ples ji pomeni vse, saj je že od malih nog zelo rada plesala ter se za druge stvari sploh ni zanimala. Rada bi se v plesu kar se da izboljšala in postala svetovno znana plesalka. Želi osvojiti težje korake in koreografije, tudi sama si želi sestaviti težjo koreografijo. Včasih je imela težave s kolenom, zaradi česar je težje plesala, ob tem pa dodaja: ,,Nisem obupala, vsaka težava mine in tudi ta je. Zdaj me kolena ne bolijo več.” Drugim, ki se ukvarjajo s plesom, želi, da ne pozabijo, da je ples nekaj najlepšega. Lahko najdeš, kar ti je res všeč, najpomembneje pa je, da vztrajaš, tudi če ti kaj ne gre. Sama pa se sicer ukvarja s hip hopom.

Fotografija prikazuje njeno plesno skupino. Poudarila je, da so s soplesalci spletli čudovita prijateljstva in da ji vsi na sliki pomenijo veliko.

 

Gal Antloga, nogometaš

Gal trenira nogomet od 4. leta. Za igranje sta ga navdušila ati in dedi.

Treningi potekajo petkrat tedensko na Vranskem. Enkrat na teden pa ima tekmo. Eden večjih dosežkov je, da je bil razglašen za najboljšega igralca tekme. Njegov vzornik je Neymar. Gal je zadnji vezni igralec. Najraje žonglira. Izboljšati želi čim več stvari, da bi postal čim boljši. Povedal je tudi, da vsako tekmo igra s poškodbami. Ko sem ga vprašala, kakšen je njegov nogometni cilj, je odgovoril: »Da me boš videla na televiziji in rekla: to je bil pa moj sošolec.« Ostalim navdušencem nogometa svetuje, naj čim več trenirajo in ne poslušajo drugih na njihovi poti do uresničitve sanj.

Gal, želim ti veliko uspehov. Sledi svojim sanjam in le uresniči svoj cilj.