Športniki v 7. c

KO PADEŠ, GREŠ SAMO PO ZALET ZA ŠE VIŠJI LET
ŠPORTNIKI v 7. C-RAZREDU
Avtor: Luka Radovanović, šolski novinar in učenec 7. c

Če ne uspeš prvič, poskušaj in poskušaj znova … To je pregovor, ki žene športnike v 7. c. Ta razred je poln športnikov, ki hočejo nekega dne biti profesionalni športniki.
Športniki v 7. c se ukvarjamo tako z ekipnimi kot tudi z individualnimi športi. Z ekipnimi športi se ukvarjata tudi Lun Jarc in Miha Zabukovnik.
Lun Jarc košarko trenira že sedem let in upa, da bo nekega dne postal naslednji LeBron James. Njegov največji uspeh je, da že pri trinajstih letih igra za ekipo U15. Njegova prednost je višina.
Miha Zabukovnik je centralni napadalec za ND Polzela že skoraj 6 let. Je oboževalec nogometnega moštva Juventus. Njegov vzornik je Paulo Dybala.
Ampak 7.c se ne ukvarja samo z ekipnimi športi. Imamo tudi nekaj posameznic/kov, ki so uspešni tudi pri individualnih športih, npr.  Zara Ledinšek in Luna Maria Resman.

Zara Ledinšek je gimnastičarka, ki že pet let trenira v Ljubljani in pravi, da so treningi  zelo naporni, saj trajajo tri ure na dan. Ampak trdo delo se je poplačalo, saj je njen največji dosežek 1. mesto na tekmovanju v Ljubljani leta 2022. Njena trenerka prihaja iz Rusije in pravi, da so treningi tam veliko bolj naporni kot pri nas.
Luna Maria Resman s svojim konjem Utopio D’orhis dosega odlične rezultate tako na državnih kot tudi na mednarodnih tekmovanjih. Jahanje konjev ni lahek šport. Luna Maria Resman pravi, da je pri jahanju potrebno imeti veliko poguma in vztrajnosti. Vedno so vzponi in padci, ampak najtežje pri padcih je priti nazaj. Potrebno je veliko truda in v teh trenutkih se pokaže, kdo je pravi športnik. Sama je že velikokrat šla skozi to.  Njen največji dosežek je 2. mesto na Pokalu Slovenije v letu 2020.
Da bi postali najboljši, moramo športniki v končni rezultat vložiti veliko časa in truda. Na poti do uspeha se znajdemo tudi na točki utrujenosti, bolečin in želji po početju drugih stvari. Zavedamo se, da je edina pot za dosego  ciljev nadaljevanje trdega dela.
Naj zaključim z besedami, ki so zapisane pred razredom 7. c: »Ko padeš, greš samo po zalet za še višji let«.