Uvodnik ob tematski številki Šport je zakon!

ŠPORT JE ZAKON!
Avtorica: Karmen Zupanc, urednica

špórt -a m (ọ̑) – po ustaljenih pravilih izvajana telesna dejavnost za krepitev telesne zmogljivosti, tekmovanje, razvedrilo
(Fran – SSKJ)

Šport. Krepitev telesa. Tekmovanje. Razvedrilo. Zabava.
Šport najbrž vsakemu izmed nas pomeni nekaj drugega. Nekateri si življenja brez športa ne znate predstavljati, spet drugi se konkretnim športnim aktivnostim izogibate v velikem loku. Nekateri ste zagrizeni perspektivni športniki, spet drugi zgolj rekreativni ljubitelji neke športne aktivnosti. Prav vsi pa se razveselimo, ko slovenski športniki poskrbijo za odlične rezultate na velikih tekmovanjih.
Tako je bilo tudi na minulih zimskih olimpijskih igrah, ko so slovenski športniki poskrbeli, da nam je večkrat konkretno poskočilo srce in da smo bili opravičeno ponosni, da smo Slovenci.

V šolskem glasilu Glas mladih vselej z največjim veseljem poročamo o uspehih športnikov OŠ Polzela. Toda veliko vas je takšnih, ki svojih uspehov ne obešate na velik zvon, zato za njih sploh ne vemo.
Prav zimske olimpijske igre in vi, dragi športniki in športni navdušenci OŠ Polzela, ste razlog, da smo se v uredništvu odločili pripraviti tole tematsko športno številko. Skupaj z izjemnimi športniki OŠ Polzela in bronasto olimpijko Glorio Kotnik vam sporočamo: »Šport je zakon!«
Ne verjamete, da je tako? Sprehodite se med intervjuji, izjavami, zapisi …, ki jih najdete v prispevku SPREHOD PO TEMATSKI ŠTEVILKI »ŠPORT JE ZAKON!« in se prepričajte sami.
Iskrena hvala vsem, ki ste pomagali soustvariti tematsko številko »Šport je zakon!«. Prepričana sem, da bomo prav z vašo pomočjo pritegnili tudi tiste učence, učitelje, starše …, ki do sedaj še niso bili bralci našega spletnega časopis.