Zimska šola v naravi za sedmošolce

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI
Avtorja: Luka Radovanović in Katarina Časl, šolska novinarja

Zimska šola v naravi – Vojsko.

V ponedeljek, 17. 1. 2022, smo se vsi sedmošolci odpravili v zimsko šolo v naravi. Odpravili smo se na dve različni lokaciji. 7. a je šel na Peco, učenci 7. b in 7. c pa smo se odpravili na Vojsko.
Pred potjo smo vsi opravili hitri test in med čakanjem na rezultate smo bili vsi malo v skrbeh, saj smo se res veselili izleta. Rezultati so nas vse razveselili. Po dolgi in zaviti poti smo končno prispeli na cilj. Dom je bil lep in urejen. Smučišče smo imeli zelo blizu. Seznanili smo se s hišnim redom doma in se nato namestili v sobe. Po kosilu smo se odpravili na popoldanske dejavnosti.
Vsak dan smo imeli tri dejavnosti. Zjutraj smo smučali, popoldne smo imeli dejavnost orientacije in podobno. Večerne aktivnosti  so bile robotika, živali, pisanje … Izbrali smo tudi osebo, ki ima najlepšo pisavo v vsakem razredu.

V spomin sta se mi najbolj vtisnili robotika in dejavnost spoznajmo živali. Pri robotiki smo robota programirali tako, da je lahko izpolnil naloge, ki so nam bile zastavljene. Tako je robot izvedel obrat za 360 stopinj in se premaknil naprej za 60 cm. Spoznali smo nekaj živali, ki v domu živijo že dalj časa. Božali smo južnoameriško kačo Borisa. Najpogumnejši so si jo dali tudi okoli vratu. Spoznali smo tudi legvana z imenom Gringa in želvo Cisterno. Cilj dejavnosti je bilo povezovanje in izboljšanje medsebojnih odnosov.
Naša glavna dejavnost  je bila smučanje. V skupine smo se razdelili po znanju, da ne bi prišlo do poškodb. Naučili smo se veliko novega, saj so nam učitelji smučanja pomagali izboljšati našo tehniko. Preizkusili smo se tudi v teku na smučeh. Težje je kot izgleda na televiziji. Zelo smo se zabavali, saj so učitelji v domu poskrbeli, da nam ni bilo nikoli dolgčas. Kuhar pa je poskrbel, da smo vedno pojedli topel in dober obrok. Kljub nekaj okužbam s Covidom smo uspeli do konca tedna ostati v domu. Zadnji dan smo si med zajtrkom ogledali oddajo Dobro jutro, v kateri je bil naš posnetek in prispevek učitelja za tek na smučeh.  V petek smo se poslovili od učiteljev v domu in tako se je naša dogodivščina zaključila.
Vesel sem, da smo kljub razmeram, v katerih živimo, uspeli v letošnjem šolskem letu izpeljati šolo v naravi.

Luka Radovanović, šolski novinar

 

Zimska šola v naravi – Peca.

V šolo v naravi smo se odpravili v ponedeljek,  17. 1. 2022, in sicer na Vojsko.
Prvi dan smo prišli v času kosila,  se zbrali v dvorani, šli skozi pravila in razpakirali. Zvečer smo odšli na sprehod. Na cilju smo si lahko ogledali gore.
Drugi dan smo se že takoj po zajtrku odpravili smučat do malice in potem še enkrat do kosila. Po kosilu smo si vzeli kratko pavzo. Zvečer smo se priključili dejavnosti  lepega pisanja, napisali smo himno in 4 najlepše poslali na tekmovanje.
Tretji dan smo odšli smučat tako kot v drugem dnevu. Po kosilu smo tekli na smučeh, zvečer pa je bila na vrsti lego robotika.
Četrti dan smo smučali in spoznali različne živali,  kot so kača, skakači …
Zadnji, peti dan,  je po smučanju in kosilu nastopil čas za odhod.  Vožnja nazaj je trajala dve uri in pol.
Imeli smo se super.

Katarina Časl, šolska novinarka