Uvodnik k drugi številki

NOČ ČAROVNIC ali DAN REFORMACIJE? Avtorica: Karmen Zupanc, urednica Ste tudi vi med tistimi, ki ne veste natanko, kaj Slovenci praznujemo 31. oktobra? Smo doma v sklopu jesenskih počitnic, smo doma zaradi Več »

Dan reformacije in komemoracija

PROSLAVA OB DNEVU REFORMACIJE IN KOMEMORACIJA Avtorica: Ajda Čremožnik, šolska novinarka Vsako leto imamo na naši šoli pred jesenskimi počitnicami prireditev, kjer počastimo dva pomembna praznika: dan reformacije in dan spomina na Več »

Besedna umetnost oktobrske številke

Učenke in učenci OŠ Polzela nas, ko pride na vrsto ustvarjanje pesmi in zgodb, nikoli ne pustijo na cedilu. Tudi v tokratni številki vam ponujamo veliko zares kvalitetnih zgodb in pesmi. Devetošolci Več »

Čarovniški teden v 1. b

BUČE, STRAHCI IN KOLAČKI Avtorica: Majda Pur Ali veste, da v zadnji oktobrski noči praznujemo “noč čarovnic” oz.”Halloween”? Običaj izhaja iz keltskega praznovanja novega leta, Kelti so se namreč  od starega leta poslavljali s praznikom Več »

Prostovoljci in njihove aktivnosti

SVETOVNI DAN OŽIVLJANJA Prostovoljci OŠ Polzela so 16. 10. 2023, na svetovni dan oživljanja, v sodelovanju s krajevno organizacijo Rdečega križa pripravili promocijo oživljanja. Pred šolo so pripravili mizico, na kateri so Več »

Dnevi evropske kulturne dediščine

ROKODELSKE ČAROVNIJE ROK IN ROČIC Avtorica: Majda Pur, koordinatorica projekta Dnevi evropske kulturne dediščine Oddelki podaljšanih bivanj že več let sodelujemo v evropskem projektu Dnevi evropske kulturne  dediščine. V lanskem šolskem letu smo Več »

Ulični tek in nogomet

DRŽAVNO PRVENSTVO V ULIČNEM TEKU Avtor: Gašper Weber V soboto, 21. 10. 2023, je v  sklopu ljubljanskega maratona potekalo Državno prvenstvo v uličnem teku za osnovne in srednje šole. Na tekih po Več »

 

IMG_8826_resize.JPG