Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

Spoštovani učenci, učenke, starši, sodelavke in sodelavci,

 

Poletje mineva, šum penečih morskih valov in šelestenje drevja ob planinski koči se oddaljuje, bledijo slike poletnih doživetij in vedno bolj se zavedamo, da je dopusta, počitnic konec.  Zdaj, zdaj se bo oglasil šolski zvonec ter nas vse skupaj povabil v novo šolsko leto.

Želim, upam in verjamem, da se, dragi učenke, učenci nadobudni in radovedni šolarji razveselite šolskega zvonca, ki vas bo znova popeljal v svet črk, številk, formul, not, telovadnih elementov ter vseh ostalih pomembnih in manj pomembnih znanj. Nekatere prvič, druge spet, a upam, da vsem prikliče nasmeh in veselje v srcu ob vstopu v ta mavrično sončni hram učenosti, saj bo to kraj  srečevanja z znanji, pa tudi s svojimi prijatelji …

Pokliče k dolžnosti učitelje in učiteljice, vzgojiteljice ter drugo strokovno osebje, ki se trudimo, da boste v naši šoli doživeli razvoj vseh dimenzij svoje osebnosti, se učili preko izkustvenega, sodelovalnega učenja in z ustvarjalnostjo razvili kritičnost, samostojnost, izvirnost in iznajdljivost.

Spoštovani starši, ne nazadnje šolski zvonec kliče tudi vas. Kliče, da skupaj z roko v roki vaše otroke popeljemo v svet znanja in čudes, da skupaj najdemo pravo in skupno pot, složne korake, ki nas bodo popeljali v tisto smer, v katero želimo vsi.

Ja, šolski zvonec pokliče vse, ki si želimo biti  ena velika družina … pokliče, da bomo šolo doživeli kot svoj resnično drugi dom našo Mavrično šolo. Drugi dom, kjer se razumemo le, če se spoštujemo, podpiramo, če upoštevamo pravila in če vemo, da smo na nek način enaki, ker si vsi želimo znanj, pa vendar vsak po svoje svojstveni in raznoliki … pa ravno zaradi tega tako zanimivi in enkratni. Pravijo, da je dom tam, kjer biva ljubezen, se ustvarjajo spomini, so prijatelji vedno dobrodošli, kjer so dovoljene napake, želena beseda oprosti, kjer se spoštuje drug drugega. Želimo si, da vse to velja tudi za ta naš skupni drugi dom, našo Mavrično šolo.

Prav zato upamo, da tudi v vas, drage učenke in učenci, naša Mavrična šola prebudi tisto najlepše v vaši mladosti prijateljstva, polna smeha, sreče, strpnosti, enakosti in razumevanja. Želimo si, da bo to čas ne le novih znanj in odločitev, temveč tudi razigranih doživetij v ljubečem, spodbudnem in prijaznem okolju z veselimi, prijaznimi in ljubečimi ljudmi.

Poletje se poslavlja, poslavlja se staro šolsko leto in prihaja novo … Vedno pride novo, kot pride novo jutro, z njim pa nove priložnosti, nove poti, nova prijateljstva, nove izkušnje …

Ponudimo mu roko in priložnost, da se izkaže, da zasije, da nam pokloni vse, kar lahko. Dovolimo mu, da nam da nove, dragocene spomine in izkušnje.

Veselim se novega šolskega leta, z radovednostjo kukam v naslednje dni in upam, da se veselite z mano.  Veselim se, ker vem, da bo le NAŠA SKUPNA pot skozi prihajajoče šolsko leto lažja, sončna in prijazna. Srčno  se veselim tudi našega ponovnega druženja in z optimizmom pričakujem novih idej, izzivov, načrtov, priložnosti in uspehov… Naj se le poslovi poletje, dobrodošla jesen, dobrodošlo novo šolsko leto … čas je za nov začetek …

 

Polzela, 01. september 2023

Ravnateljica:

mag. Bernardka Sopčič

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave