Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

Osnovna šola Polzela nudi učencem in zaposlenim možnost brezplačnega dostopa do brezžičnega računalniškega omrežja Eduroam. Tako dodeljeni dostop ni namenjen komercialni uporabi. Eduroam je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes (http://www.arnes.si/dostop).

1. Kaj je Eduroam?

Storitev Eduroam omogoča  uporabnikom varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja na naši šoli in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam.

V omrežje Eduroam so vključene izobraževalne in raziskovalne ustanove (fakultete, inštituti, srednje šole …) v Sloveniji (http://www.eduroam.si) in tujini (http://www.eduroam.org).

Omrežje je zasnovano tako, da lahko uporabniki transparentno in brezplačno vstopajo vanj v katerikoli zgoraj navedeni ustanovi (doma in v tujini), in to z istim uporabniškim imenom in geslom kot v “domačem” omrežju Eduroam. Pri tem je tako sami ustanovi kot gostujočemu uporabniku zagotovljena kar največja varnost, saj je onemogočeno prisluškovanje in lažno predstavljanje.

2. Tehnične zahteve za dostop

V brezžično omrežje z imenom (SSID) Eduroam se je mogoče povezati s prenosnim računalnikom, dlančnikom, telefonom – skratka z napravo, na kateri operacijski sistem in brezžični vmesnik podpira standard 802.11a/g/n ter varnostni protokol WPA1/2-Podjetniško (WPA1/2-Enterprise) in prijavni standard 802.1x z EAP-TTLS + PAP (enkripcija podatkov AES).

3. Navodila za priklop

Podrobna navodila za namestitev najdete na naslovu www.eduroam.si ali na spodnji povezavi:

https://www.osnovna-sola-polzela.si/wp-content/uploads/2018/10/Projekt-SIO-2020.pdf

 

Od 01. 11. 2013 pa si lahko pomagate tudi s prednastavljenimi programi za namestitev brezžičnega omrežja na vaši napravi – eduroamCAT.

 

Poleg tega je za brezžični dostop potrebno še veljavno uporabniško ime in geslo v matični ustanovi – OŠ Polzela.


4. Pomoč  in kontaktna oseba

 

Kontaktna oseba je Borut Petrič, tel: (03) 703-31-19 oz. roidpolzela@gmail.com.

 

 

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave