Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

slika_20V nedeljo, 10. marca 2019, sta se devetošolka Iza Štih in osmošolec Kristjan Turnšek udeležila tekmovanja na  8. slovenski glasbeni olimpijadi na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Tekmovanje je priredila Glasbena mladina Slovenije, ki želi mlade nadarjene glasbenike spodbuditi k ustvarjalnosti. Po izvedbi šolskega tekmovanja sta se na OŠ Polzela najbolje odrezala Iza in Kristjan, ki sta tudi učenca glasbene šole Risto Savin Žalec. Tekmovalca sta se pripravila na tekmovanje v treh delih: pisni test o zgodovini glasbe in poslušanje, pevski del je vseboval petje a vista in petje  izbrane skladbe pred komisijo ter tretji del, kjer je bila potrebna izvedba avtorske skladbe.

Najvišje število točk od vseh tekmovalcev je dosegla Iza Štihzlato državno priznanje, Kristjan Turnšek pa je dobitnik srebrnega državnega priznanja. Obema  čestitke za prizadevno pripravo na tekmovanje in dosežen uspeh.

Zahvaljujemo se pianistki Meliti Estigaribia Vilasanti, profesorici glasbene šole Risto Savin Žalec, za korepeticije  pri  pevskem delu tekmovanja ter za korepeticijo avtorske skladbe Ize Štih z naslovom Zarja za flavto in klavir. Zahvaljujemo se tudi  kitaristu  Luku Hrovatu in bas kitaristu Anžetu Podgorskemu za korepeticije Kristjanu Turnšku za skladbo Udarci na strune.

Mentorica Mija Novak

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave