Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

V četrtek, 23. marca, smo se v šolski knjižnici zbrale bralke različnih generacij, osem iz bralnega kluba Mravljica (Medgeneracijsko društvo Polzela), deset učenk 6. in 7. razreda in učiteljica slovenščine Marija Kronovšek.

Na začetku nas je pozdravila gospa ravnateljica, ki nam je zaželela prijetno druženje, za gospe, ki so bile naše gostje, pa je pripravila drobno pozornost – magnetke v obliki sončka, simbola naše šole, ki so jih izdelali naši učenci. Pozdravila nas je tudi vodja Mravljic, gospa Julijana Veber. S sabo je prinesla košarico s cvetjem in ogrlice s cvetovi, v katere smo vpisale svoja imena in si jih nadele okrog vratu. Gospa učiteljica je povedala, da smo v tednu, ki prinaša pomlad in praznovanje materinskega dne, učenke za uvod v naše srečanje posebej za naše gostje pripravile kratek kulturni program, stkan iz glasbenih točk in predstavitev nekaterih pesmi iz pesniške zbirke Saše Vegri. Najprej je Iza Štih zaigrala na flavto in v nas prebudila lepe občutke. Potem so prišle na vrsto pesmi. Potrudile smo se in se večino predstavljenih pesmi naučile na pamet ter jih dramatizirale. S sabo smo prinesle celo številne rekvizite.

Mravljice so izžrebale naša imena in posedle smo se k njim. Gospa Julijana je povedala, da imajo v njihovem bralnem klubu določena pravila in vrednote, ki jim sledijo. Te vrednote je združila na listu kot pesniški utrinek ob prebrani knjigi, skupaj pa smo dopolnjevale manjkajoče glagole. Nastali so zanimivi utrinki, ki smo jih medsebojno delili.

V nadaljevanju je ga. učiteljica deklamirala pesem Kaj vse diši. Ta pesem je bila izhodišče za razmišljanje o vonjavah pomladi. Nizali smo misli, po čem diši pomlad, iskali rime na izbrane besede, ustvarjali poosebitve, primere ali komparacije … dokler nismo skupaj ustvarili naročje osmih pesmi o pomladi. Vse smo družno prebrale in ugotovile, da smo bile odlične pesnice. Zato smo se odločile, da bomo vse pesmi objavile v šolskem spletnem glasilu.

Ob zaključku pesniškega ustvarjanja sva šestošolki Lara na prečni flavti in jaz na klarinetu zaigrali skladbo iz pihalnega orkestra. Ga. Julijana nas je obdarila s pesniškimi zbirkami sodobnih avtorjev. Za pogostitev so poskrbele naše pridne kuharice in naša zaključna misel je bila, da smo skupaj doživele naročje lepih občutij.

Maša PIREC, 6. razred

Naše pesmi si lahko preberete na spletni strani šolske knjižnice.

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave