Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave
raziskovalna

Avtorice “zlate” raziskovalne naloge

Že pred meseci smo se osmošolke Aneja Butinar, Staša Čoklc in Maša Veler z  mentorico Natašo Jesenko lotile raziskovalne naloge na temo Ohranjanje spomina, ki jo je razpisala Komisija za delo zgodovinskih krožkov pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Tako je nastala naša raziskovalna naloga z naslovom V kamnu skrite zgodbe (spomeniki 1. in 2. svetovne vojne v Občini Polzela).

Nalogo sva Aneja in Staša predstavili 30. 5. 2014 na 45. državnem srečanju mladih zgodovinarjev, ki je potekalo na Osnovni šoli Leskovec pri Krškem, kjer so nas prijazno sprejeli in nam pokazali ter predstavili svojo šolo.

V dopoldanskem delu so potekale predstavitve in zagovori raziskovalnih nalog, nato pa smo imeli kosilo. Medtem, ko so nas člani komisije ocenjevali, smo imeli malce prostega časa.

Kmalu pa se je začela glasbeno-plesna predstava, ki je bila prav zares izvirna, med njo pa se je v dvorani čutilo napeto vzdušje, saj je bila uvod v podelitev priznanj.

Srečni sva stopili na oder, ko sva zaslišali, da nam bodo podelili zlato priznanje. Vloženi trud je bil v trenutku poplačan.

V okviru srečanja smo odšli še v Svet energije, kjer smo bili deležni zelo zanimive predstavitve pridobivanja energije na vse možne načine. Kasneje pa nam je eden izmed njihovih fizikov ob različnih fizikalnih poskusih predstavil in povedal še nekaj zanimivosti, s katerimi je povezal zgodovino in fiziko.

Tako smo se pozno popoldne polni novega znanja, veseli zaradi uspehov, toda utrujeni, odpravili domov.

Dan smo preživeli zelo lepo, kljub napetosti, ki smo jo čutili na začetku. To je bila zelo lepa izkušnja, ki bi jo z veseljem ponovili.

                                                                                          Aneja Butinar in Staša Čoklc, 8. r.

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave