Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

Letošnji začetek šolskega leta je bil res matematično logično obarvan, saj je potekalo v dveh mesecih šolsko, regijsko in državno tekmovanje iz logike.

Na šolskem tekmovanju smo imeli kar 164 tekmovalcev od drugega do deveta razreda. Na razredni stopnji bo bronasta priznanja prejelo 25 učencev, na predmetni pa 30 učencev.

Nato je sledilo državno tekmovanje za sedmi razred na katerega sta se uvrstila dva učenca, Sara Glušič in Alex Popović.

Hkrati pa je potekalo regijsko tekmovanje za osmi in deveti razred, in naša šola se lahko pohvali z največjim številom tekmovalcev na tem tekmovanju. Od 57 tekmovalcev so se naši učenci uvrstili med prvih 19 najboljših. A kriteriji so bili strogi in na državno tekmovanje so lahko odšli le trije tekmovalci iz posamezne generacije. In z veseljem povemo, da je to uspelo dvema učenkama, osmošolki Neli Stankovič in devetošolki Sari Svet.

Obe pa sta se odlično odrezali na državnem tekmovanju in tako Sara odhaja s srebrnim priznanjem, Neli pa z zlatim priznanjem. Omembe vreden je še podatek, da je zlato priznanje dobilo 91 tekmovalcev, od tega samo 40 osmošolcev. In naša Neli je doseglo odlično 22. mesto.

Iskrene čestitke obema. Seveda pa čestitamo tudi vsem dobitnikom priznanj in izrekamo pohvale za vso vloženo delo pri pripravah na tekmovanje.

Trud se res izplača, kar pravi tudi naslednji rek:

»Povprečneži čakajo, da jim priložnost pride naproti. Močni, sposobni, budni ljudje lovijo priložnosti  B. C. Forbes

Organizatorka in mentorica tekmovanja Anja Belošević

 

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave