Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

10. maja 2019 je v Pionirskem domu v Ljubljani potekala zaključna prireditev letošnjega natečaja Evropa v šoli, ki ga že 20 let zapored koordinira Zveza prijateljev mladine Slovenije. V tem šolskem letu je natečaj potekal pod naslovom Snemimo roza-modra očala: Ustvarjajmo družbo enakih možnosti in priložnosti za dekleta in fante. Na regijski ravni je bilo zelo uspešnih kar 11 učencev OŠ Polzela in POŠ Andraž, in sicer na vseh področjih. Uspeha na regijski ravni smo bili zelo veseli, še bolj pa smo se razveselili uspeha na nacionalni ravni, saj smo želi uspehe skoraj na vseh področjih.

Rok Mogu je z delom Besede zasedel prvo mesto na literarnem natečaju (2. triletje). Njegova mentorica je bila Angelika Urbanc.  Sedmošolke Zoja Skaza, Liza Tkalčec in Nika Lesjak so z videom Rušimo predsodke – drugačnost nas povezuje zasedle drugo mesto, njihova mentorja sta bila Mojca Cestnik in Borut Petrič. Video si je moč ogledati na YouTube kanalu Zveze prijateljev mladine.  Prav tako drugo mesto je zasedel Martin Hodnik Plaskan s fotografijo Oblanje, njegova mentorica je bila Karmen Zupanc.

Vsi omenjeni učenci so prejeli lepe praktične nagrade, prav vsi udeleženci nacionalne prireditve pa smo uživali v zares pestrem gledališko-glasbeno-plesnem programu, ki so ga pripravili učenci OŠ Artiče. Poleg predsednice ZPMS Darje Groznik je vse zbrane nagovoril tudi minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar, nato pa še  zagovornik načela enakosti g. Miha Lobnik.

V imenu mentorjev in učencev zapisala Karmen Zupanc.

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave