Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave
likovni_1

Likovniki z mentoricama Regino Mratinkovič in Marjeto Brunšek.

V Savinovem likovnem salonu v Žalcu  je od 15. maja do 6. junija 2014 na ogled razstava likovnih del učencev osnovnih šol Spodnje Savinjske doline, na kateri se predstavlja 90 učencev z 210 deli. Razstava je zaokrožena z naslovom Črta kot izrazno sredstvo, ki ga je predlagala likovna pedagoginja Regina Mratinkovič. Devet osnovnih šol se predstavlja z deli vseh področji likovnega ustvarjanja. Črta oziromaja linija je rdeča nit razstave, ki zajema risbe, slike, grafike, fotografije in izdelke uporabnega modnega oblikovanja ter številna dela, pri katerih se črta pojavlja kot kiparski in prostorski likovni element. Strokovno mnenje o razstavi je podal umetnostni zgodovinar Matija Plevnik, ki je razstavo označil kot ambiciozni projekt z zaokroženo likovno temo.

Na razstavi sodeluje tudi 37 učencev naše šole, in sicer učenci od 6. do 9. razreda. Predstavljajo se s prek 40 likovnimi deli, ki so jih ustvarjali pod mentorstvom Regine Mratinkovič in Marjete Brunšek.  Odprtja razstave se je odeležila tudi ga. ravnateljica Bernardka Sopčič, ki je po ogledu razstave učencem izrekla pohvalo za ustvarjalno delo.

Na razstavi sodelujejo: Mark Beti, Jon Lempl, Tanja Ločan, Ana Mogu, Anika Okorn, Lev Podbregar, Lan Podpečan, Tinkara Pur, Matic Strojanšek, Žan Šipek, Nik Vasle, Urška Žnider, Veronika Vasle, Urška Zabukovnik,  Miha Železnik, Miha Žerdoner, Vita Živa Breznikar, Hana Brezovnik, Matjaž Brunšek, Gentrit Gashi, Viktoria Manuela Hercog, Maj Juvan, Ana Korošec, Nuša Alja Kralj,  Lenart Kužnik, Klemen Lah, Iza Robavs, Vita Sonjak, Amadej Štok Tkavc, Žana Zdovc Sporer, Karmen Petek, Urh Jaklič, Tjaša Likeb, Valentina Satler, Vita Gradič,  Urška Kitak, Mitja Koren.

Za prejeta priznanja in ustvarjalno delo vsem učencem iskreno čestitamo, vas pa vabimo, da si razstavo ogledate.

Zapisali mentorici Regina Mratinkovič in Marjeta Brunšek

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave