Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

Četrtek, 14. 4. 2016

Danes nas je po zajtrku v učilnici pričakal učitelj, ki nam je povedal, da se bomo pogovarjali o morju in klifu. Nato smo se razdelili v tri skupine. Pogovorili smo se, kaj je morje in čemu ga uporabljamo. Učitelj nam je povedal veliko zanimivih stvari o morju.  Prvič sem izvedela, koliko soli bi morali zaužiti na dan.  Ko sem poslušala vse zanimivosti o nastanku morja in klifa ter si vse to ogledovala od blizu, me je postalo malo strah. Vmes smo reševali zanimive naloge. Po delavnici smo odšli na bazen, kjer smo se z učiteljem za plavanje ogreli z vajami. Potem smo šli v vodo in vadili različne načine plavanja. Danes sem v vodo prvič skočila na glavo. Za nagrado smo odšli v džakuzi. Ko smo prišli nazaj, smo odšli na kosilo. Sledil je počitek. Po počitku bi se morali voziti s kajaki, vendar se nismo, saj je padal dež. Nato smo odšli na plavanje. Na bazenu smo med seboj tekmovali v hitrosti plavanja. Po kopanju smo odšli na večerjo.

Sara Andročec, 4. c

◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊     

Sreda, 13. 4. 2016

Zjutraj smo zgodaj vstali, ker smo se odpravili na ladjico. Veter ni pihal močno, valovi pa so bili visoki. V Koper smo se odpravili in ga raziskovali. Spoznala sem veliko stvari, ena izmed njih je bila tudi Pretorska palača. Na koncu smo se posladkali s sladoledom. Kupili smo si še razglednice, da jih bomo poslali domov. Z ladjico smo se odpeljali nazaj. Imeli smo nekaj prostega časa, nato pa smo šli plavat. Po plavanju smo imeli delavnico o sredozemskem rastlinstvu. Nato smo odšli na večerjo. Po večerji smo spoznali nekatera istrska glasba. Bilo mi je všeč.

Hana Dušič, POŠ Andraž

  ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊     

Torek, 12. 4. 2016

Zjutraj smo jedli zajtrk. Bil je dober. Nato smo šli plavat. Danes sem preplaval cel bazen. Bil sem ponosen in vesel. Šli smo tudi v manjši bazen z mehurčki. Občutek je bil brbotajoč. Potem smo šli na obalo. Našli smo tri rake. Bilo mi je všeč. Šli smo na kosilo, ki je bilo slastno. Popoldan smo si šli ogledat zanimivosti Debelega rtiča. Videli smo zaščiten gozd, stari stolp, bunker in prečudovit razgled. Naučil sem se veliko novega o značilnostih Debelega rtiča. Bilo je zelo zabavno in poučno. Med prostim časom sem odigral igro namiznega tenisa.

Jan Orešnik, 4. b

Dan smo začeli s plavanjem. Plavali smo žabico, kravl, mrtvaka in skakali v vodo, kar mi je bilo všeč. Potem smo šli na obalo, kjer smo na plaži našli raka, polže, vetrnice in školjke. Vse živali smo dali v posodo z vodo in jih na koncu spustili nazaj v morje. Popoldan smo šli do stolpa, vendar vanj nismo smeli. Pot smo nadaljevali do bunkerja.Vračali smo se skozi borov gozdiček.

Zoja Skaza, POŠ Andraž

Takoj po zajtrku smo šli na plavanje. Od plavanja sem bila že malo utrujena. Kmalu potem smo odšli na delavnico raziskovanja morja. Bilo mi je zelo všeč, da smo se o morskih živalih in rastlinah najprej pogovorili. Ko smo končali, smo lahko šli po obali iskat školjke in kamne. Našla sem enajst školjk. Dan smo zaključili z obiskom stolpa. Ustavili smo se na različnih točkah. Ogledali smo si vinograd in stolp, ki so ga med drugo svetovno vojno uporabljali za opazovanje. Všeč mi je bil razgled na morje, ki je bilo obsijano s soncem.

Julija Krajnc, 4. a

  ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊     

Ponedeljek, 11. 4. 2016

Danes smo se zbrali pred šolo in se z avtobusom odpeljali na Debeli rtič. Ko smo zagledali morje, smo vsi zakričali od veselja. Prišli smo do stavbe, kjer bomo preživeli pet dni. Ko sem zagledala sobo, je bila čisto drugačna, kot sem si jo predstavljala. Izbrali smo si postelje in si oblačila pospravili v omare. Potem smo poklicali starše in jim povedali, da smo srečno prispeli. Čez nekaj časa smo odšli na kosilo. Potem smo se razdelili v dve skupini. Nekateri smo odšli v sobe počivat, drugi pa se kopat. Ko smo prišli k bazenu, so nas učitelji razdelili v štiri skupine. Po navodilih učitelja smo delali vaje ob bazenu in v njem. Po končanem plavanju smo imeli še dve dejavnosti, in sicer lokostrelstvo in ribolov. Pri ribolovu je Eva ulovila velikega raka. Čez nekaj časa sem še jaz ulovila majhnega raka. Po hribu smo nato odšli proti jasi, kjer smo streljali z loki. Zadela sem dva balona. Po večerji smo poklicali starše in jim povedali, kakšen je bil današnji dan.

Žana Gaberšek, 4. c

 ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊      ◊     

 

Spoštovani starši,

četrtošolci so varno prispeli na Debeli rtič, kjer se danes zanje pričenja šola v naravi. Pozdravilo jih je sonce in učenci že z nestrpnostjo pričakujejo dejavnosti, ki so jih zanje pripravili v mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa.

Nanika Cvikl, vodja šole v naravi

 

Na tem mestu bomo vsakodnevno objavljali tudi krajša poročila iz šole v naravi.

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave