Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

Petek, 8. 1. 2016

Fotografije govorijo same zase … Šolo v naravi smo zaključili zadovoljni, uspešni in navdušeni nad smučanjem!

Četrtek, 7. 1. 2016
Tole se nam je pa dogajalo danes …
Danes se je dan začel čudovito. Učiteljica nas je zbudila petnajst do sedmih, nato smo se oblekli in odšli na jutranjo telovadbo. Sledil je zajtrk, nato pa smučanje. Danes je šla naša skupina na vlečnico. Okrog enih smo šli nazaj v dom, na kosilo. Po kosilu smo se pripravili za odhod v rudnik. Ko smo prišli tja, smo se oblekli v rudarski jopič in si na glavo poveznili čelado. V rudnik smo se odpeljali z vlakcem. Vodič nam je razkazal rudnik. Tudi iz rudnika smo se odpeljali z vlakcem. Okrog šestih smo se vrnili v dom. Za večerjo smo imeli pico, po večerji pa smo pisali dnevnike. Danes sem se imel čudovito, vse mi je bilo všeč, še posebno rudnik.
Julijan Fekonja Cizej, 6. a

Danes so nas okoli sedme ure zbudile učiteljice. Hitro smo se oblekli in odpravili na jutranjo telovadbo. Nato smo imeli zajtrk in kar nekaj časa smučanje. Po smučanju smo se odpravili na kosilo. Zatem smo se odpravili v rudnik Mežica. Najprej smo se 15 minut peljali v rudnik z vagoni. Tam smo si ogledali različne stroje za rudarstvo. Povedali so nam, kdo je kaj delal, nato pa smo si ogledali izdelke iz svinca. Ko smo prišli iz rudnika, smo si slekli opremo. Odšli smo tudi v muzej. Tam smo si ogledali različne kamne. Potem smo se odpravili na avtobus. Ob prihodu v dom nas je pričakala večerja. Ta dan mi je bil zelo všeč.

Ajda Kokovnik, 6. b

Zjutraj sem se zbudil in šel na telovadbo. Po telovadbi sem imel zajtrk. Potem sem se oblekel in šel na avtobus. Ko smo se pripeljali do smučišča, sem vzel svojo torbo, si obul smučarske čevlje in odšel na progo. Vmes je bila malica. Po koncu smučanja je sledilo kosilo in odmor. Kmalu smo se morali pripraviti, saj smo že šli na avtobus, ki nas je peljal do rudnika. Ko smo prispeli, sem šel v vagon. Zelo mi je bilo všeč. Vagoni so se zelo tresli. Ob prihodu v rudnik smo se razdelili v dve skupini. V rudniku je bilo veliko stopnic, najbolj pa so mi bili všeč stroji. Ob koncu ogleda rudnika je sledil še ogled muzeja in nato nas je avtobus odpeljal nazaj v dom. Za večerjo je bila pica. Zdaj pišemo dnevnike. Dan mi je bil všeč. Komaj čakam na jutrijšnji dan.

Tim Meklav, 6. c
V času večerne animacije so učenci imeli kviz ter z navdušenjem žrebali štartne številke za jutrišnjo težko pričakovano tekmo. Utrujeni so zaključili dan in hitro zaspali.
 *   *   *   *   *   *   *   *   *   *
Sreda, 6. 1. 2016
V sredo sem se zbudil ob 7. uri ter odšel na jutranjo telovadbo. Sledil je samopostrežni zajtrk, kjer sem si namazal pašteto.Čez nekaj časa smo se odpeljali na smučišče in vadili smučanje. Ko smo se vrnili, smo imeli kosilo in nato počitek. Nekaj časa smo počivali, nato pa odšli v jedilnico. Tam so nam razložili, kaj bomo počeli. V naši skupini smo najprej lepili sliko, potem smo krpljali in nato reševali še naloge iz matematike. Zdaj smo šli pisat dnevnike in nato bomo gledali skoke. Ta dan mi je bil zelo všeč.
Gašper Melanšek, 6. a

Končno smo dočakali tudi sredo. Najprej so nas zbudile učiteljice in smo imeli jutranjo telovadbo. Po telovadbi smo imeli še malo časa, da smo pospravili sobo. Ko smo pospravljali, so reditelji pripravili zajtrk. Vsi smo se najedli, se oblekli v smučarska oblačila ter se odpravili na smučišče. Velikokrat je kdo padel, tako kot jaz, ampak sem vseeno šla na vlečnico in se spustila po smučišču. Smučanje mi je še malo delalo težave, ampak mi je na koncu uspelo. Vmes smo imeli tudi odmor za malico, ki nam je dala malo energije. Ko smo se nasmučali, smo se odpravili nazaj v dom. Reditelji so, kot pri zajtrku, pripravili mize za kosilo. Naša skupina je krpljala. Malo smo hodili po gozdu in malo  po cesti. Imeli smo se lepo, a tudi to se je končalo. Sezuli smo si krplje in jih pomagali obuti drugi skupini. Odšli smo noter in rešili učni list za matematiko. No, vsaj nekaj nalog smo rešili. Nato smo imeli likovno ustvarjanje. Delali smo različne oblike iz rolic papirja. Nastali so kar lepi izdelki. Ta dan se je končal s pisanjem dnevnikov. Bil mi je zanimiv in komaj čakam na jutri.

Neja Rednak, 6. b

Ko so nas učitečjice zbudile, je bila ura 6.45. Hitro smo se oblekli in odšli na jutranjo telovadbo. Bil je še mrak. Pojedli smo zajtrk in odšli smučat. Nekateri so šli prvič na vlečnico. Ko smo prispeli v dom, nas je že čakalo kosilo. Po kosilu smo se razdelili v tri skupine. Vse skupine so delale enako: reševali naloge za matematiko, likovno ustvarjali z zimskimi motivi in hodili s krpljami. Zdaj gledamo dnevnike in gledamo smučarske skoke, potem pa bomo imeli večerjo.

Aljoša Zelenovič, 6. c
 *   *   *   *   *   *   *   *   *   *
Torek, 5. 1. 2016
Naša doživetja drugega dne šole v naravi …

Danes je bil naporen dan. Zjutraj smo se zbudili okoli sedmih. Dan smo začeli s telovadbo na svežem zraku. Po telovadbi smo imeli zajtrk, nato pa smo se pripravili na prvi dan smučanja. Odšli smo na avtobus in se odpeljali do smučišča. Tam smo se razdelili v tri skupine. Zelo veliko smo se učili ter se spoznali z učitelji. Ko smo končali, smo se odpeljali v dom. Sledilo je kosilo in malo počitka. Popoldan smo se razdelili v dve skupini. Ena skupina je reševala učne liste, druga pa se je odšla sankat in teči na smučeh. Zvečer smo prišli v dom, kjer smo imeli večerjo in pripravljanje na počitek. Ta dan mi je bil zelo všeč.

Urška Turnšek, 6. a

Danes je bil vznemirljiv dan, saj je bil prvi dan šole v naravi, kjer smo smučali. Zjutraj so nas zbudile učiteljice, nato pa smo se po zajtrku odpravili na smučanje. Bilo je zabavno, saj znam smučati in sem pristala v srednji skupini. Po smučanju nas je na mizah pričakalo kosilol. Bilo je kar dobro. Nato smo se odpravili ven, kjer smo imeli tek na smučeh. Bilo je smešno, saj smo skoraj vsi padali na zadnjo plat. Sledil je dolg sprehod na hrib, kjer smo se sankali. Hrib je bil kar visok, tako da sem bila tudi sama utrujena. Nazaj, proti domu, smo se sankali.

Hana Robič, 6. b

Zjutraj smo se zbudile utrujene in izmučene. Hitro smo se morale obleči in odhiteti na jutranjo telovadbo. Ta nas je predramilo. Sledil je zajtrk, nato pa odhod avtobusa. Hitro smo prispeli na smučišče. Mene so razvrstili v začetniško skupino. Bilo mi je všeč in uživala sem. Smučali smo tri ure, vmes pa je bila tudi malica. Ko je avtobus prispel v CŠOD, smo imeli kosilo, ki je bilo zelo dobro. Pri popoldanskih dejavnostih je naša skupina reševala učne liste za matematiko in angleščino. Dan je minil s svetlobno hitrostjo. V njem sem uživala.

Iza Štih, 6. c

 *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Ponedeljek, 4. 1. 2016

Najprej en lep pozdravček od nas iz zasnežene Črne … Tole pa so naši današnji dnevniki.

Zjutraj sem se vsa napeta in vesela zbudila. Oče ter mami sta me okoli osmih peljala za šolo, kjer smo se dobili, da bi se odpravili v šolo v naravi. Tam smo v avtobus zložili prtljago in se odpeljali. Peljali smo se skozi mesta, po gozdu, mimo različnih hribov in gora. Da smo prišli do CŠOD smo se peljali skozi zasnežen gozd, mimo prepadov. Pri prepadih me je bilo malo strah. Pot je trajala približno eno uro in pol.  Ko smo končno prišli do doma, smo prtljago odnesli v dom, se sezuli in razporedili po sobah. V sobah smo razpakirali prtljago, preoblekli postelje, zložili oblačila v omaro ter pospravili sobe.Potem smo odšli v pritličje, kjer nam je gospa Metka razložila pravila ter imena posameznih sob. Nato je imela malo besede gospa Blatnik. Po predavanju smo imeli malico, sirovo štručko s salamo. Po malici smo imeli nekaj časa, da smo si uredili sobe.Sledilo je  kosilo. Imeli smo panirano meso, krompir in solato po izbiri ter čokoladno sladico. Po kosilu smo imeli odmor, nato smo se razdelili v dve skupini. Prva je odšla na tek na smučeh ter sankanje, mi pa smo delali učne liste za matematiko in angleščino. Ko smo končali z učnimi listi, smo šli pisat dnevnik. Ta dan mi je bil všeč.

                                      Eva Skutnik, 6. a

Danes zjutraj sem vstala in bila zelo vesela, ker grem v šolo v naravi. Ko je bila ura 7.30, sem se odpravila od doma in prišla za šolo, kjer smo v avtobus zložili prtljago.Ker nas je v razredu zelo malo, smo odšli s kombijem. Na kombiju sem sedela s Hano. Zelo sva se hecali. Čez nekaj časa je Hana ob cesti zagledala dva jelena, ki sta bila zelo lepa. Ko smo prišli v dom, smo razpakirali prtljago. V sobi sem z Ajdo, Nejo Urško in Hano. Nato smo odšli v jedilnico, kjer smo imeli sestanek. Potem smo odšli v sobo in jo pospravili. Nato smo odšli na kosilo. Kosilo je bilo zelo slastno. Po kosilu smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina je odšla na tek na smučeh in sankanje, druga skupina pa je reševala učne liste. Bilo je zabavno. Potem smo pisali dnevnike ter imeli večerjo. Po večerji sledi nočni sprehod. In potem gremo spat. Ta dan je bil zelo zabaven. Komaj čakam na jutrišnji dan, saj je to dan, ko bom prvič smučala.

Ema Kovačič, 6. b

Zjutraj sem se zbudil in se že veselil šole v naravi. Na avtobusni postaji sem dal vse stvari na avtobus in šel nanj. Ko smo prispeli, smo s kovčki šli najprej do sobe, ki je v tretjem nadstropju. Najprej smo stvari iz kovčkov zložili v omare, nato nam je gospa Metka, ki je vodja CŠOD Peca, povedala nekaj pravil. Nato smo imeli pol ure prosti čas in sledilo je kosilo. Po kosilu smo rešili štiri učne liste. Pisali smo jih dve uri. Ker smo bili med prostim časom preglasni, smo morali takoj v jedilnico. Zdaj sedim v jedilnici in pišem dnevnik. Kmalu bo večerja, nato pa gremo še na nočni sprehod.

Anže Lesjak, 6. c

 *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Spoštovani starši,peca 3

šestošolci so varno prispeli v CŠOD Peca v Črni na Koroškem, kjer se danes zanje pričenja zimska šola v naravi. Vsi že komaj čakajo, da se bodo preizkusili na zasneženih pobočjih smučišča v rojstnem kraju naše šampionke Tine Maze.

Lotti Blatnik, vodja šole v naravi

Na tem mestu bomo vsakodnevno objavljali tudi krajša poročila iz šole v naravi.

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave