Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

Na začetku pomladi se zaključi tekmovanje za Cankarjevo priznanje, na katerega se mladi bralci začnejo pripravljati septembra. Šolskega Cankarjevega tekmovanja se je skupaj udeležilo 89 učencev od 4. do 9. razreda, 33 učenk in učencev je prejelo bronasto priznanje. Na tekmovanje so jih pripravljale mentorice Nataša Herodež Kranjec, Olga Palir, Marija Kronovšek in Mojca Cestnik.

Učenci 8. in 9. razreda pa imajo možnost uvrstitve na območno in najboljši še na državno tekmovanje. Sedem učenk in en učenec so se udeležili območnega tekmovanja – kar sedem jih je osvojilo srebrno Cankarjevo priznanje. Trije najuspešnejši pa so se za priznanja potegovali še na državnem tekmovanju. Mladi so dokazali, da znajo ob dobri, zanje zanimivi knjigi napisati odlične eseje. Zlato priznanje sta osvojila Vid Čremožnik in Nuša Bohak. Nuša se je še posebej izkazala, saj se je na državnem tekmovanju med osmošolci uvrstila na prvo mesto v državi; le njenemu spisu so prisodili vse možne točke.

Neža Saksida je osvojila srebrno priznanje na državnem tekmovanju, Lina Golihleb, Izabela Veber, Lara Jošt in Klara Jug pa so prejemnice srebrnega Cankarjevega priznanja na območnem tekmovanju. Njihova mentorica je bila Mojca Cestnik.

Mojca Cestnik

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave