Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

dobrodelni_2014V petek, 28. novembra, se je v športni dvorani Polzela zgodil nepozaben dogodek. Osnovna šola Polzela s podružnično šolo Andraž in Vrtcem smo pripravili 11. tradicionalni dobrodelni koncert Odprta dlan z naslovom Žarki upanja in sreče. Vsakoletna prireditev je namenjena zbiranju sredstev v šolski sklad »Otroci otrokom«, iz katerega vsako leto sredstva namenimo socialno najbolj ogroženim učencem in otrokom, katerih starši v hudih časih ne zmorejo teže vsakdanjika, predvsem za plačilo prehrane, šolskih potrebščin in udeležbo v dodatnih programih, na ekskurzijah in še kje. Tako je bilo tudi 28. novembra. Z neizmerno vnemo ter zavestjo pomagati svojim sošolkam, sošolcem, vsem polzelskim otrokom so se prav vsi člani naše šole in vrtca pripravljali na veliki dogodek. S čutenjem do sočloveka so nato številni obiskovalci z vstopnino, z nakupom izdelkov na dobrodelnem bazarju ter številni donatorji prispevali približno 6.000 evrov.

Donatorji, ki so prispevali bodisi sredstva ali izdelke, usluge so bili Orkester in Garda slovenske vojske, Županov sklad Občine Polzela, Jadralni klub Maltezer, Drobtinica 2014 (Krajevni odbor Rdečega križa v sodelovanju s šolo), JELEN & ZAVERŠNIK, BAMBI, d. n. o., ALES Alen Srebočan, s. p., Polzela, ASBIT Andrej Štiglic, s. p., Polzela, OGRAJE KOČEVAR D. O. O., Prebold, CAST trgovina D. O. O., Polzela, MIZARSTVO RAZGORŠEK Primož,  S. P., GG Steklarstvo Goran Glavnik, Polzela, POLZELA Tovarna nogavic, d. d., Alenka Arh,  s. p., Polzela, LUKA ROJNIK, s. p., fotografiranje na terenu, Braslovče, POŠTA SLOVENIJE, D. O. O., PE Polzela, NOVEM Car Interior design,  d. o. o., Žalec, VITA-TERM Egon Vrabič,  s. p., Polzela, Slikopleskarstvo ROBERT LENIČ,  s. p., Polzela, SADJARSTVO VOLAJ – Ida Cestnik, Prebold, BARJANS – obvladovanje čistoče, d. o. o., Vrhnika, KEJA, Keblič  Janko, s. p., Polzela, PUP Velenje, d. d., Podjetje za urejanje prostora, AVTOHIŠA KOS, d. o. o., Polzela, FOTO NANI, ESTERA PAVIČ, s .p., Braslovče, BERNARDKA SOPČIČ.

Prireditev je bila nabita s pozitivno energijo, ki so jo ustvarjali vsi nastopajoči skupaj s številno publiko, hkrati pa tudi svečana zaradi zanimivih in v slovenskem prostoru prepoznavnih gostov. Z bogatim, plesno-pevskim programom, ki so ga pripravili učenke, učenci matične in podružnične šole ter vrtčevski otroci s svojimi mentoricami, se je stopnjevalo pričakovanje najavljenih gostov. Program so brez zahtevanega honorarja bogato popestrili Garda Slovenske vojske s svojim posebnim, dih jemajočim programom ter 50-članski Orkester Slovenske vojske pod taktirko Andreje Šolar, ki je iz svojih inštrumentov izvabil nepozabne melodije, ob katerih je blestela tudi vselej nasmejana in energije polna Nuša Derenda. Praznični vrvež se je odvijal tudi na stojnicah dobrodelnega bazarja, kjer so obiskovalci lahko poiskali majhna darilca, voščilnice, ki so jih z učenci izdelale učiteljice oddelkov podaljšanega bivanja in vzgojiteljice z najmlajšimi. Številni povabljeni so ponudili tudi pomoč pri pripravi dogodka in prireditve.

Iskrena zahvala vseh članov šole in vrtca Polzela ter tistih, ki prosijo in v istem trenutku izkazujejo tudi hvaležnost ob prejetem, velja prav vsem, ki so in ste po svojih močeh prispevali, da bodo srečni in nasmejani doživljali svojo otroštvo in mladost prav vsi na OŠ Polzela. Velika zahvala gre tudi vsem zaposlenim, ki so v prav vsakem trenutku priprav na veliki dogodek ponudili veliko mero pripravljenosti in strpnosti ter vložili neizmerno veliko truda in energije, da je dogodek uspel. Trud, skrbi in odrekanja ob pripravi so bila poplačana, ko smo se ozrli v zadovoljne in nasmejane obraze publike in se zahvaljevali za čestitke ob končani prireditvi. In kot je v svojih besedah poudarila ravnateljica šole mag. Bernardka Sopčič: »… kakorkoli se že zdi, da v življenju iščemo in moramo najti srečo, se moramo zavedati,  da je sreča tu med nami, le vedeti moramo, da smo srečni takrat, ko srečo, svoje življenje in sebe delimo drugim in z drugimi. Sonce, ki so ga prinesli vsi nastopajoči in vsi, ki ste darovali, bo svojo moč in radost vrnilo, saj znani rek pravi, da tisti, ki prinašajo sonce v življenja drugih, so z njim obsijani tudi sami.«

Zato osrečujmo, da bomo srečni, in dajajmo, da prejmemo. Tako bo svet lepši, svetlejši in prijaznejši.

                                 Učenke, učenci, vrtčevski otroci s kolektivom OŠ in Vrtca Polzela

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave