Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

svn_Vogel_2013_02Iz dnevnika šestošolcev

Sobota, 8. februar 2014

Po večerji smo pisali ta dnevnik in nato odšli v učilnico A. Vsaka soba je pripravila svojo točko. Vse so bile zanimive. Med točkami nam je učiteljica Mihaela pripravila igre. Bilo je zanimivo. Ko je bila ura 21.30, so učitelji rekli, da lahko pokličemo domov in potem pridemo nazaj. Ko smo se vsi zbrali v učilnici, nam je učitelj pripravil glasbo. Tako smo se zabavali, da se je slišalo čez cel dom. Zabavali smo se eno uro, potem pa smo morali v sobe. Bilo je zelo vroče, zato se je bilo prijetno umiti. Učitelj je ob 23.00 prišel ugasniti luč. V soboto smo vstali se ob 7.30, saj smo prejšnji dan odšli spat ob 23.00. Ta dan ni bilo jutranje telovadbe. Oblekli smo se in malo pospravili sobe, nato pa smo odšli na zajtrk. Bilo je enako kot prejšnjič, samo da je bila ta dan viki krema. Po zajtrku smo se morali do 9.00 obleči v smučarsko opremo. Ta dan smo imeli tek na smučeh, saj je bilo na Voglu slabo vreme. Najprej smo na smučeh tekli učenci 6. a, 6. b pa je reševal učne liste. Po končanem teku na smučeh smo se zamenjali. Bilo je zelo naporno, saj smo morali veliko teptati sneg in sem velikokrat padla. Napočil je čas, ko smo si morali dokončno pospraviti sobe. Potem smo odšli na kosilo. Bilo je dobro. Vse smo naložili na avtobus in odšli proti domu. Bila sem vesela, saj sem vedela, da bom kmalu doma. Doma je najlepše, a sem se tudi v šoli v naravi imela lepo.

Maša Meklav, 6. a

Po večerji smo se odpravili na zabavo v učilnico A. Vsi učenci smo imeli svoje predstave. Z Žanom sva pripravila vice. Nato je sledila točka skupaj z gospo Mihaelo, nakar smo šli v svoje sobe poklicat starše. Sledila je zabava, ki mi je bila zelo všeč. Zjutraj smo se zelo dobro naspali, ker smo se lahko zbudili kasneje. Šli smo na zajtrk, kot ponavadi. 6. a razred smo imeli tek na smučeh. Nekajkrat sem padel, ampak potem sem se navadil. Po teku na smučeh smo reševali učne liste. Potem smo začeli pakirati in se počasi začeli odpravljati na avtobus. Na avtobusu mi je bilo malo slabo. Šola v naravi se mi je zdela fantastična.

Nik Vasle, 6. a

Danes so nas učitelji zbudili malo kasneje, ker nismo imeli jutranje telovadbe. Potem smo se oblekli in umili, nato pa smo si pospravili sobe in šli na zajtrk, ki je bil odličen. Po zajtrku smo si oblekli smučarske hlače, bunde in šli na tek na smučeh. Bilo mi je zelo zabavno, čeprav sem velikokrat padla. Nato smo se odpravili v dom na malico. Po malici smo reševali matematične učne liste in risali, kaj nam je bilo v preteklem tednu najboljše. Nato smo imeli kosilo. Po kosilu smo imeli podelitev priznanj, nato pa smo se odpravili na avtobus, ki nas je že čakal pred domom. Ta šola v naravi mi je bila res veliko doživetje.

Veronika Vasle,6. a

Danes zjutraj smo lahko malo dlje spali, saj smo imeli včeraj zabavo. Ko smo se oblekli, smo odšli na zajtrk in tam smo izvedeli, da danes smučanje odpade. Namesto smučanja smo imeli najprej tek na smučeh in nato malo pouka. Sledilo je pakiranje in kosilo. Po kosilu smo dokončno spakirali in odnesli stvari na avtobus. Ob 14.20 smo se odpravili iz Bohinja. Vsi smo komaj čakali, da vidimo svoje starše. Ob 16.20 smo prispeli na Polzelo.

Hana Govek, 6. a

V petek smo imeli po večerji zabavni večer. Zato smo v soboto zjutraj dlje spali. Ko smo se zbudili, smo odšli na zajtrk. Po zajtrku smo si že začeli pakirati. Potem smo učenci 6. a imeli tek na smučeh, učenci 6. b pa so v jedilnici reševali učne liste. Ko pa je bila ura toliko, da je bila na vrsti malica, smo odšli v jedilnico in pojedli malico. Potem pa smo se zamenjali. Ko je ura odbila toliko, da smo morali končati z dejavnostmi, smo vsi odšli v sobe in si vse spakirali. Odšli smo na kosilo. Po kosilu pa so nam učitelji podelili priznanja. Po podeljevanju priznanj smo odšli na avtobus in varno nadaljevali pot proti Polzeli. Tam pa so nas že čakali starši. V šoli v naravi mi je bilo všeč, zato si želim, da mi ostane v lepem spominu.

Ana Marija Okorn, 6. a

Petek, 7. februar 2014

Danes smo vstali ob 6.50 in se oblekli ter odšli na jutranjo telovadbo. Po telovadbi smo imeli zajtrk, ki je bil zelo dober. Zajtrk je bil zelo obilen, zato sem se lahko brez skrbi odpravila na avtobus z malico v nahrbtniku. Na smučišče smo se odpeljali z gondolo. Občutek ni bil ravno dober, saj mi je bilo slabo in spet sem čutila pritisk v ušesih. Na smučišču ni bilo nič kaj prijetno, saj je zelo pihalo in je bilo zato težje smučati. Zelo mi je bilo všeč, ko smo se peljali s sedežnico. Nekajkrat se je ustavila, a bila sem brez skrbi.  Ko smo z avtobusom prispeli v dom, je bilo kosilo. Po kosilu smo imeli lokostrelstvo. Ni mi šlo ravno dobro, a bilo je zabavno. Potem smo imeli prosti čas, večerjo in zdaj pišem dnevnik. Dan je bil pester in zabaven.

Veronika Mnouček, 6. b

Danes so nas zbudili učitelji ob 7.00 in odšli smo na telovadbo. Po telovadbi je sledil zajtrk, po zajtrku pa smučanje. Danes smo bolj malo smučali, saj je bilo slabo vreme. Ko smo se vrnili v dom, je bilo kosilo, nato pa prosti čas. Po koncu prostega časa smo imeli lokostrelstvo . Dosegla sem 52 točk in se uvrstila na 6. mesto. Zadela sem tudi plastenko kokakole (škoda, da ni bila polna). Za lokostrelstvom smo imeli prosti čas, nato pa večerjo in sedaj pišemo dnevnike. Na koncu dneva bomo imeli tudi poslovilni večer, na katerem se bo vsaka soba predstavila s svojo točko.

Ana Marija Mogu, 6. a

Danes smo se zbudili ob 6.50. Zbudit nas je prišla učiteljica Mihaela. Po telovadbi smo pospravili sobo in potem smo šli na obisk. Po zajtrku smo se pripravili za na smučišče. Na gondolo jih je prišlo pravočasno samo pol, zato je bila gondola bolj prazna. Na Voglu pa smo doživeli pravo razočaranje. Zelo je pihalo in megla je bila zelo gosta, zato smo se vozili le po progi Brunarica. Ob 11.00, ko je bila malica, smo nestrpno pričakovali odločitev učiteljic, ali gremo v dom ali bomo smučali. Popoldne smo imeli pohod. Ko smo se vrnili, pa smo si ogledali še kratek video. V prostem času sem igral pingpong. Po večerji pišem dnevnik.

Lenart Kužnik, 6. b

20140207_160046Danes je bila, kot po navadi, jutranja telovadba. Sledila sta umivanje in zajtrk. Ko smo prišli na smučišče, sem mislila, da se bomo poškodovali, saj je bila zelo gosta megla. Tako kot včeraj nisem mogla zapeti smučke. Zato sem morala počakati učitelja. Najprej smo se spustili po skoraj ravni progi, potem pa smo smučali s črno, z modro in rumeno skupino. Z avtobusom smo prišli v dom in sledilo je kosilo. C skupina je imela danes pohod po Ribčevem Lazu. Zelo  sem se zabavala, saj sem se morala postavili v vlogo južnobohinjskih gora. Sledil je počitek in nato večerja. Zdaj pa pišem ta dnevnik.

Brina Likeb, 6. a

 

 

 

 

Četrtek, 6. februar 2014

V redu, priznam, zmotila sem se, ko sem rekla, da bom spala kot top. Bilo je dobro, a sem eno uro ponoči bedela. Zjutraj sem se oblekla in z vso hitrostjo sem odhitela v pritličje. Imeli smo jutranjo telovadbo. Povem vam, da sem se fino pretegnila. Kmalu smo se oblekli in odšli na smučišče. V rdeči skupini mi je bilo bolje in naš učitelj nam je dal ime Krompirčki. Zdelo se mi je čudno, ker so bile v tej skupini same punce. Smučali smo se in smučali in smučali … Mislila sem, da se ne bo nikoli končalo. Ko smo se pripeljali z gondolo v dolino, sem bila vesela, da sem si lahko sezula težke smučarske čevlje.  Pojedli smo kosilo in se lahko odpravili na popoldanske dejavnosti. Skupina C je imela danes cirkuške veščine.  Na voljo je bilo veliko stvari, a meni je bila najbolj všeč deska za ravnotežje.  Ko je bilo konec, smo pred večerjo delali učne liste za angleščino. Pojedli smo večerjo in zdaj pišem ta dnevnik.

Tinkara Pur, 6. a

Danes smo se zbudili ob sedmih zjutraj. Ko smo se preoblekli in umili zobe, smo šli na jutranjo telovadbo. S telovadbe smo odšli na zajtrk in ta mi je bil zelo dober.  Ko smo se oblekli v smučarsko opremo, smo se hitro odpeljali na Vogel.  Na Voglu mi je bilo zelo všeč, saj je sijalo sonce. Po dveh urah smučanja smo odšli na malico. Po malici smo smučali še dobro uro.  Ko smo prišli v dom, smo imeli s skupino C cirkuške spretnosti, kar mi je bilo zelo všeč, ker sem se naučil veliko novih vragolij. Zvečer smo šli na večerjo in po večernih dejavnostih spat.

Filip Vidmajer, 6. a

Danes smo se zbudili ob 7. uri. Imeli smo jutranjo telovadbo in zajtrk. Po zajtrku smo se z avtobusom odpeljali na Vogel. Bilo je zelo lepo vreme.  Začeli smo smučati. Odšli smo na sidra in se spustili po progi. Smučali smo do 12.45, nato pa se odpravili domov. Imeli smo kosilo ter cirkuške veščine. Bilo je super, čeprav nisem skoraj nič znala. Kljub temu sem se nekaj stvari naučila. Po večerji smo se zbrali v jedilnici in začeli pisati dnevnik.

Ajda Vasle, 6. a

Sreda, 5. februar 2014

bohinj

Danes je prvi dan šole v naravi in sem že skoraj obupala, saj sem po petih letih spet stopila na smučke. Ni mi šlo najbolje! Najprej smo naredili nekaj osnovnih vaj, da smo prišli v formo. Čez nekaj časa sem že obvladala osnovno smučanje. Potlej smo se odpravili v dom in pojedli obilno kosilo. Po kosilu smo torbe in kovčke odnesli v sobe in šli na popoldansko aktivnost, na kateri smo si ogledali predstavitev o Bohinju. Prišel je čas za zaslužen počitek. Med tem časom smo razpakirali prtljago in šli na večerjo.  Zdajle, po večerji, pa pišem tale dnevnik.

Iza Robavs, 6. b

Zbudil sem se zgodaj, vstal sem in se oblekel. Odšel sem za šolo, kjer nas je čakal avtobus. Ko smo se vsi zbrali, smo se odpeljali v Bohinj. Ker je bila vožnja kar dolga, sem vmes zadremal. Ko smo prišli, smo bili vsi zelo veseli. Potovalke in kovčke smo odnesli v garderobo. Pojedli smo malico in se odšli smučat. Na testu smučanja sem prišel v skupino, v kateri nam gre srednje dobro.  Vreme na smučišču je bilo dokaj slabo. V domu smo se razdelili po sobah. Sem v sobi z Nejcem in s Klemnom. Sledila je popoldanska aktivnost. Naša skupina je imela cirkuške aktivnosti. Gospod, ki nas je vodil, nam je pokazal veliko novih trikov in vragolij. Nato smo imeli nekaj prostega časa. Sledila je večerja.

Klemen Lah, 6. b

Danes smo se ob 6.30 odpravili v šolo v naravi. Ko smo prispeli, smo se odpravili v jedilnico, kjer so nam razložili nekaj stvari, ki se jih moramo držati. Po končanem pogovoru smo se oblekli v smučarsko opremo in odšli na smučišče Vogel. Tam smo se testirali in smučali. Ko smo se vrnili, smo imeli cirkuške trike in podobne zabavne stvari in igre. Sledil je prosti čas, ki smo ga z veseljem izkoristili. Potem smo imeli večerjo in začeli pisati dnevnik. Ob koncu dneva pa bomo imeli še predavanje o varnem smučanju.

 Kristian Rojnik, 6. b

 

Spoštovani starši!

Sporočamo, da so naši šestošolci varno prispeli v Bohinj, kjer se danes zanje pričenja zimska šola v naravi. Ne boste verjeli – pričakalo jih je sonce!

Na tem mestu bomo vsak dan objavljali fotografije in vtise iz šole v naravi.

Vodja šole v naravi

Lotti Blatnik

___________________________________________________________________________

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave