Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

16. aprila je potekalo državno tekmovanje iz znanja biologije za Proteusovo priznanje.

Letos smo obravnavali temo glive, ki je sicer v učnih načrtih zelo zapostavljena, in se vsi skupaj naučili veliko novega. Učenci so spoznali splošne značilnosti gliv, načine prehranjevanja, načine razmnoževanja, vlogo gliv v ekosistemu, princip delovanja mikorize, zgodovino raziskovanja gliv na Slovenskem, ogroženost gliv in njihovo varovanje ter gospodarski pomen gliv. Podrobneje so spoznali značilnosti desetih izbranih vrst oziroma skupin gliv (jesenski goban, orjaški dežnik, žvepleni lepoluknjičar, velika vlažnica, lovkasta mrežnica, užitni smrček, rdeča mušnica, svetlikava pološčenka, koruzna snet in glive kvasovke).

Naši učenci so bili na državnem tekmovanju izjemno uspešni. Maks Cizej iz 9. a prejme zlato Proteusovo priznanje, Sara Andročec iz 9. b pa srebrno Proteusovo priznanje. Odlično so se odrezali tudi Cecilia Zapušek, Luka Jankovič in Tilen Borovnik, ki prejmejo bronasto Proteusovo priznanje.

Vsem iskreno čestitamo za odlične rezultate in ogromno znanja, ki so ga dokazali ob uspešnem reševanju zahtevnih tekmovalnih nalog.

Mentorica Doroteja Smej Skutnik

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave