Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

Evropski dan jezikov, ki je vsako leto 26. septembra,  je na OŠ Polzela vsako leto skrbno načrtovan, saj izvajamo aktivnosti vse učiteljice tujega jezika od 1. do 9. razreda, vključno s POŠ Andraž.

Praznovanje evropskega dneva jezikov smo zasnovale tako, da so aktivnosti potekale pri pouku angleščine in nemščine. Poudarjali smo pomen učenja maternega jezika, razmišljali in raziskovali, koliko držav in jezikov poznamo, na katerih področjih in kdaj je jezik pomemben in kakšno močno vlogo ima jezik kot komunikacijsko sredstvo v vsakdanjem življenju.

Ali sem jezikovni detektiv?  Zase in za vas smo raziskovali jezike na različne načine, primerne naši starosti.

Vse dejavnosti so bile sproti dodajane na razstavo v avli šole in na koncu je nastal pregled aktivnosti od 1. do  9. razreda. Aktivnosti pa so dodane tudi na naš blog eTwinning.

Aktivnosti so učenci dodali tudi v evropski jezikovni listovnik. Prav tako so vsi ostali izdelki postali okras in ponos učilnice.

Vtisi jezikovnih detektivov:

V razredu so bili odzivi zelo pozitivni. Učenci si vsekakor želijo več kreativnih ur pouka tujih jezikov, saj tako učenje poteka drugače in zanimivejše. Presenetili pa so tudi s poznavanjem držav in zastav in svoje znanje v aktivnem sodelovanju delili z ostalimi.

Učenci so si z zanimanjem in ponosom ogledali razstavo, razstavili svoje izdelke, prebirali večjezične napise ter z navdušenjem reševali vse ponujene naloge. Kdaj bomo pa imeli angleščino, so vprašali? Saj to je tudi  angleščina … kajne? In seveda še mnogo več.

Dragica Vidmar

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave