Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

slika_6

V sredo, 11. 5. 2016, je na OŠ Polzela potekalo področno tekmovanje Šolskega plesnega festivala, ki je pritegnilo kar 21 osnovnih šol in 467 tekmovalcev. Z območja spodnje Savinjske doline so se tekmovanja udeležile I. OŠ Žalec, OŠ Šempeter, OŠ Petrovče ter domača OŠ Polzela. Plesalci so se po uvodnem nagovoru ravnateljice OŠ Polzela, ga. Bernardke Sopčič, in podžupana Občine Polzela, Igorja Pungartnika,  preizkusili v kategorijah standardni in latinsko ameriški plesi, individualni in ekipni hip hop, pop in latino plesi ter šolske produkcije.

Najprej so nas s svojim rezultatom razveselili naši šestošolci, ki so se pri plesu standardnih in latinskoameriških plesov v parih zelo potrudili ter vsi prišli v finale. Najuspešnejši sta bili Ana Lesjak in Ajda Kokot (3. mesto), sledili pa so jim  Iza Štih in Anja Bošnjak (4. mesto) ter Julija Trobina in Lan Sonjak (6. mesto). Zmagal je par iz OŠ Frana Malgaja Šentjur. Pri starejših učencih smo imeli le en plesni par, in sicer Natjo Kapitler in Urha Jelena. Odlično sta se zavrtela v ritmu valčka, tanga in fokstrota in na koncu le za las zgrešila medaljo.  Prva tri mesta so zasedli  učenke in učenci OŠ Bistrice ob Sotli ter Lesičnega. V kategoriji latinskoameriški plesi so bili najuspešnejši mlajši pari z OŠ Frana Malgaja Šentjur in OŠ Dobje, pri starejših pa z OŠ Mozirje in OŠ Frana Malgaja Šentjur.

Pri individualnih hip hop, pop in latino plesih so prva tri mesta pri mlajših zasedli Nuša Osrečki (OŠ AA Velenje), Ana Cizelj (OŠ Petrovče) in Taja Vidmar (OŠ Livada Velenje), pri starejših pa Lučka Robič (I. OŠ Žalec), Maja Silovšek in Nadja Dolžan (obe OŠ Petrovče). Ekipno v isti zvrsti plesov so najboljša mesta pri mlajših in starejših zasedli OŠ Petrovče, OŠ Hruševec Šentjur ter OŠ Karel Destovnik Kajuh Šoštanj in OŠ Frana Malgaja Šentjur. Med najuspešnejšimi plesnimi produkcijami je bila OŠ Petrovče, sledila ji je OŠ Hruševec Šentjur, OŠ Polzela pa je zasedla odlično 3. mesto. V skupini so bile Gaja Grčar, Alina Stropnik, Nika Šalamon, Nika Šenica, Neja Rednak, Eva Skutnik, Veronika Mnouček, Lea Tkavc, Julija Trobina, Katja Banko, Tinkara Pur, Nina Stropnik in Iza Štih.

Sama sem bila na plesnem tekmovanju prisotna do 18. ure, torej do konca. Bila sem presenečena, koliko truda in volje je potrebno vložiti v en ples skupine, posameznika. Posebno zahvalo bi pripisala ga.  Naniki Cvikl, mentorici vseh plesalcev OŠ Polzela, ki zase pravi, da je kot majhna miška v plesnem svetu. Ko je s poučevanjem plesa pričela, še ni bila prepričana vase, z vztrajnim pridobivanjem izkušenj pa  je potrdila svojo nadarjenost. Njeni učenci se redno udeležujejo plesnih tekmovanj in dosegajo izvrstne rezultate. Pravi, da moramo po življenjski poti stopati počasi, kot po stopnicah, vse do vrha. Verjamemo, da bodo učenci pod njenim mentorstvom počasi, a vztrajno, naredili še veliko pogumnih, odločnih in uspešnih korakov.

Nuša Žerjav, 7. razred

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave