Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

Četrtek, 16. april 2015

Učitelj Blaž nas je popeljal na obalo. Tam smo naredili nekaj eksperimentov. Nato smo iskali školjke, rakovice… Popoldan smo odšli na teren ribarjenja. Prejšnja skupina je ravno končala. Učitelj nam je pokazal sipo. Ribarili smo 45 minut. Ujel nisem nobene ribe, je pa riba dvakrat pojedla mojo vabo. Na koncu smo pripravili ribiške palice za naslednjo skupino in odšli.

 

Jan Šalej, 4. a

Sreda, 15. april 2015

Danes je bilo zabavno. Gospod nam je pokazal zanimive inštrumente. Na nekatere je igral glasno, na druge tišje. Predstavil nam je tudi nunalce. Izdelal sem si piskalo. Nazadnje smo zapeli pesem Moja mati kuha in jo spremljali s svojim glasbilom. Pri lokostrelstvu sem imel štiri puščice. Nisem zadel balona, ampak v sredino v tarče. Lok je bil težak. Težko je bilo nategniti vrvico. Bilo je zabavno. Pri nogometu smo izgubili 4 : 0. Žoga je letela sem ter tja. Bil sem vratar, a nisem veliko ubranil. Kot napadalec sem bil boljši.

Kristjan Turnšek, 4. a

Dopoldan smo imeli delavnico ob morju. Iskali smo polžke, školjke, kamne, rakce … Na koncu smo naredili poskus, pri katerem smo ugotovili, kako nafta, ki jo spustimo v morje, škoduje pticam, ki se pridejo hranit z ribami. Prišel  je ribič, ki nam je pokazal, kako se pravilno lovi ribe. Potem smo lahko tudi mi poskusili. Na žalost ni nihče iz naše skupine ujel nobene ribe. Ta delavnica mi je bila zanimiva, zato mi je čas hitro minil. Vodnik nam je predstavil najpogostejše ribe, ki so v zalivu, v katerem smo ribarili.

Zara Kočevar, 4. b

Torek, 14. april 2015

Pozdravljeni!

Danes se nam je veliko dogajalo. Že takoj po zajtrku smo se z ladjico odpeljali v Koper. Tam smo izvedeli veliko zanimivega o mestu, privoščili pa smo si tudi sladoled Pri Kekcu. Po kosilu smo imeli naravoslovne delavnice, najbolj pa smo se razveseli vožnje s kajaki. Za uspešen konec dneva  je poskrbelo plavanje v bazenu. Se kmalu spet oglasimo z novimi zanimivostmi.

Vaši četrtošolci

 

Ponedeljek, 13. april 2015

Pozdravljeni iz šole v naravi na Debelem rtiču! Pričakalo nas je sonce in prijazni učitelji. Začeli smo že zelo aktivno.

1. delavnica: DETEKTIVI NARAVE

Najprej smo narisali žuželko. Ogledali smo si paličnjaka in ga tudi prijeli. Pogovarjali smo se o žuželkah, videli gosenico, bubo in hrošča.

2. delavnica: RAZGLEDNI STOLP

Miha nas je popeljal k bunkerju in razglednemu stolpu iz 2. svetovne vojne.  Videli smo Italijo. Sprehodili smo se skozi vinograd.

3. delavnica: DIŠAVNICE

Imeli smo lov na rastline, saj smo jih iskali po določenih točkah s pomočjo zemljevida. Najdene rastline smo spoznavali z vsemi čutili.

4. dejavnost: PLAVANJE

Po aktivnem dnevu se je prileglo plavanje v bazenu z morsko vodo.

Lep pozdrav!

Četrtošolci z učiteljicami

 

Spoštovani starši!

Sporočamo, da so naši četrtošolci srečno prispeli na Debeli rtič, kjer se za njih danes pričenja poletna šola v naravi. Sprejelo so jih toplo vreme, prijazni gostitelji in pester program. Se jim že mudi v bazen!

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave