Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

dscf2226-aPlaninsko društvo Polzela pri taborjenju mladih planincev že vrsto let sodeluje s PD Zabukovica in letos je minilo že 18. leto zapored, kar skupaj bivamo pod platneno streho.

V planinski tabor na Jezersko smo se odpravili  od 1. do 8. 7. 2017. Iz našega društva se je taborjenja  udeležilo 28 otrok, 8 mladincev in 9 odraslih.

Kot vsako leto, smo tudi letos imeli veliko raznovrstnih aktivnosti in mladim planincem ni bilo nikoli dolgčas. Vreme je bilo do nas zelo prizanesljivo, zato smo lahko uresničili vse načrtovane dejavnosti: ogledali  smo si Zgornje Jezersko in njegove naravne in kulturne znamenitosti, se povzpeli na Goli vrh, Virnikov Grintovec, Češko kočo, najbolj vzdržljivi tudi na Grintovec, spoznavali teoretične in praktične vsebine iz planinske šole, tekmovali v orientaciji, spoznali delovanje gorske reševalne službe, obiskali so nas jezerski gasilci, vsak dan pa smo se družili tudi ob različnih športnih in družabnih igrah. Tako otroci kot odrasli pa smo pridno beležili dogajanje in pisali poročila.

Glasilo – Jezersko 2017.

Teden dni je ob druženju hitro minilo, zato že komaj čakamo na  naslednji planinski tabor.

Pa še utrinek iz zapisa naše udeleženke Urške Turnšek:

“V torek, 4. 7. 2017, smo se zbudili zelo zgodaj, zato smo bili še zaspani. A dan nas je klical  na pohod, pripravljali smo se namreč na vzpon na Virnikov Grintovec. Pot nanj je bila precej strma. Vrh je bil gol, zato je bil lep razgled. Uživali smo na soncu in v dobri družbi. Ko smo se najedli in odpočili, smo odšli nazaj v dolino. Pot je bila kar zahtevna. Ko smo prišli do tabora, smo bili zelo utrujeni, zelo pa nas je razveselilo dobro kosilo našega kuharja Danija. Po kosilu smo imeli prosto, kar pa smo izkoristili za igranje odbojke. Zvečer smo imeli zabavni večer ob ognju, nato pa smo odšli spat.”

 Irena Ramšak 

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave