Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

.

Ko skozi oči tujcev izveš, kako lepa je Slovenija …

.

V četrtek, 22. 2. 2018, so OŠ Polzela  obiskali štirje člani ameriške ambasade. Devetošolci smo imeli priložnost poslušati naravne govorce iz Amerike, ki sedaj živijo v Ljubljani.

Najprej so nam predstavili svoje delo in ambasado, kasneje pa so nam povedali še nekaj o sebi in svojih družinah. Nato smo jim lahko zastavljali vprašanja in potešili svojo radovednost. Z veseljem so nam povedali, kakšno se jim zdi življenje v Sloveniji, katere so po njihovem mnenju največje razlike med njihovo rodno državo in našo ter kako so se odločili za to delo.

Včasih si življenje Američanov predstavljamo drugačno od našega. Američani imajo res večje avtomobile, daljše razdalje med posameznimi kraji, po mnenju gostov pa so tamkajšnji ljudje manj pripravljeni nuditi pomoč od Slovencev. Kljub razlikam pa imamo nekaj skupnega.  Prosti  čas  si vsi radi krajšamo z igranjem video igric, gledanjem filmov, potovanjem in preprosto druženjem s prijatelji ne glede na leta, ki jih  štejemo in ne glede na to,  kje smo – na drugem koncu sveta, v Ljubljani ali na Polzeli.

Njihov obisk je bila zelo zanimiva izkušnja, saj je poslušanje in pogovarjanje s tako zanimivimi ljudmi, ki čutijo brezpogojno pripadnost  svojemu narodu  in državi, nenazadnje tudi svojemu  poklicu  in predsedniku,  možno le ob redkih priložnostih.

marinci

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave