Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

Konec meseca marca 2014 smo pri pouku likovnega snovanja 3 na ogled postavili nov projekt, ki vabi vse učence in učitelje k aktivnemu sodelovanju. Tako si lahko v avli naše šole ogledate »Drevo problemov in rešitev«, ki pa je motivacijsko dopolnjeno z vizualnimi sporočili – grafiti, ki nosijo silovito sporočilno moč.

Pri ustvarjanju grafitov smo se medpredmetno povezali s predmetom državljanska vzgoja in etika ter letošnjo aktualno temo otroškega parlamenta in učiteljico Natašo Jesenko. Prav z otroškega parlamenta smo izbrali tiste ključne pojme, ki smo jih preoblikovali v grafite. Besede daj naprej, vrednote, pomoč, sodelovanje in enakost smo zaokrožili s glavnim sporočilom velikega borca za mir in enakopravnost v svetu, Nobelovega nagrajenca Gandija, ki je dejal: »Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu«, jih prikazali v likovni govorici in postavili na ogled celotni šoli.

Hkrati pa smo uresničili pobudo, ki je bila izražena s strani učencev na otroškem parlamentu, ustvariti drevo problemov in rešitev, kamor bi lahko naši šolarji zapisovali svoje težave in tudi rešitve. Na drevo smo pritrdili modro in rdečo škatlico z ustreznimi barvnimi lističi. Rdeči in oranžni listi so namenjeni izražanju in zapisovanju težav, te učenci pritrdijo v korenine drevesa, medtem ko modre lističe z »modrimi« rešitvami pritrdijo v krošnjo drevesa.

Pri projektu nas je ves čas podpirala tudi gospa ravnateljica, ki je spremljala uvodni ustvarjalni uri in se razveselila dokončanega izdelka ter zaželela, da drevo v polnosti zaživi med nami.

Drevo problemov in rešitev je na voljo vsem, da izrazijo svoje misli, probleme in rešitve ter s tem pripomorejo k spremembam in izboljšanju lastnega počutja in celotne šolske skupnosti.

Zapisali mentorici projekta  Regina Mratinkovič in Marjeta Brunšek

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave