Kategorije
Načrt prireditev in aktivnosti
Šolski rokovnik
Ostale povezave

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Četrtek, 17. 4. 2014

Zjutraj smo se zgodaj zbudili in odšli na zajtrk. Jedla sem kosmiče. Po zajtrku smo bili detektivi narave. Najprej smo iskali polže, nato školjke, na koncu pa rakce. Bilo je zanimivo. Potem smo odšli na bazen, plavali smo žabico. Po počitku smo bili razdeljeni v tri skupine. Naša skupina je najprej odšla k obali, kjer nam je gospod Miha povedal o naravnem spomeniku. Za obalo smo gradili svetilnik iz ploščatih kamnov. Bilo je zabavno. Sledilo je lokostrelstvo. Bili so pravi loki. Ko smo se vrnili, smo odšli na večerjo, ki je bila zelo dobra. Ko smo napisali dnevnik, nam je gospa Nanika zaigrala na glavnik. Umili smo se in odšli spat.

Maša Zabukovnik, POŠ Andraž

… ob morju smo iskali polže, črve, rake in školjke. Miha nam je povedal o obali, ki je naravna. Imeli smo piknik večerjo .

Tamara Tomšič, 4. b

… na poti z obale sem nabral cel žep školjk …

Jakob Trdin, 4. a

Sreda, 16. 4. 2014

Vas zanima, kaj se je dogajalo danes na Debelem rtiču? Nanizali vam bomo le nekaj, ostalo bodo povedale fotografije.

  • Že ob osmih zjutraj smo prepevali in spoznavali istrsko ljudsko glasbo.
  • Plavali smo dopoldan in še popoldan.
  • Lovili smo ribe s pravim ribičem (nekaj smo jih ujeli in jih vrnili, kamor sodijo).
  • Spoznavali in vonjali smo dišavnice.
  • Nabirali smo školjke ob obali.
  • Skratka, uživali smo.

Pa lep pozdrav od nas vseh, ki smo tu!

V ponedeljek, 14. 4. 2014, smo končno sedli na avtobus ter se podali na Debeli rtič. Vožnja je bila dolga ter imela postanek za malico. Ko smo prispeli, smo se razdelili v skupine, ki so bile skupaj v sobah s pogradi. Nato smo šli h kosilu. Kosilo je vsebovalo korenčkovo juho, riž, zrezek, tri vrste solate, pecivo in pijačo. V paviljonu Martinček smo se pripravili na plavanje in se razdelili v skupini A in B. Sem v skupini A. Pri plavanju smo ponovili žabico in kravl, naučili pa puščico. Ko smo prišli v sobo, je bilo, kot bi vanjo padla bomba. Nedvomno je bila to skupina B. In takoj se je začel prepir. Po počitku smo imeli ekskurzijo z gospodom Mihom. Ogledali smo si rastline Debelega rtiča. Ogledali smo si tudi stražni stolp iz 2. svetovne vojne in stari vhod v bunker. Vanj žal nismo mogli, ker je zapuščen. Služil je vojakom in domačinom v primeru bombnega napada sovražnikov, prav tako pa so v njem skrivali orožje, hrano. Z gospo Barbaro smo si ogledali rastline primorskega sveta. Med njimi so bile tudi take, ki niso iz Slovenije. Nato je bila večerja. Po njej smo pričeli pisati dnevnike.

Nana Petrovič, 4. a

Plavali smo več različnih sistemov plavanja. Mislim, da mi je šlo kar dobro. Ko pa je bilo konec plavanja, nas je gospa odpeljala v park. Tam smo spoznali rastline. Spoznal sem javor, trto, fige in agavo.

Martin Plaskan Hodnik, POŠ Andraž

Po bazenu smo si ogledali park Debelega rtiča. Takoj, ko smo prišli nazaj, pa smo šli pogledat trto, protiletalski stolp in bunker. Nazaj sem prišla zelo »zmatrana«. Večerja je bila še bolj dobra kot kosilo. In tako se počasi končuje današnji dan.

Vita Taja Cocej, 4. b

Spoštovani starši!

Sporočamo, da so naši četrtošolci varno prispeli na Debeli rtič, kjer se danes zanje pričenja poletna šola v naravi.

Na tem mestu bomo vsak dan objavljali fotografije in vtise iz šole v naravi.

Vodja šole v naravi

Nanika Cvikl

Osnovni podatki

OSNOVNA ŠOLA POLZELA
ŠOLSKA ULICA 3
3313 POLZELA
Telefon: 03 703 31 00
Fax: 03 572 01 35
e-pošta: tajnistvo-os.polzela1@siol.net
TRR 01373-6030675312
ID za DDV: SI33941688

Šolske dejavnosti
Povezave